Antena Căutare

Spitalul de Urgenţă din Ploieşti face angajări! Se caută persoane care să comunice cu familiile pacienților. Ce competențe trebuie să aibă viitorii angajați

La Spitalul de Urgenţă din Ploieşti, criticat recent de ministrul Sănătăţii, pentru lipsa comunicării cadrelor medicale cu familiile pacienţilor, vor fi angajaţi asistenţi medico-sociali.

La Spitalul de Urgenţă din Ploieşti, criticat recent de ministrul Sănătăţii, pentru lipsa comunicării cadrelor medicale cu familiile pacienţilor, vor fi angajaţi asistenţi medico-sociali.

Când viaţa unui pacient este în joc, orele care trec fără vreo veste în sala de aşteptare sunt o tortură pentru rude. Ca să rezolve această problemă, cel mai mare spital din Ploieşti angajează trei asistenţi medico-sociali şi trei registratori. Primii ţin legătura cu familiile, ceilalţi se ocupă de traseul hârtiilor.

Asistenţii sociali trebuie să ştie cum să comunice veşti importante, dar şi cum să-i transmită echipei medicale îngrijorările aparţinătorilor.

„Trebuie să dea dovadă și de empatie. Trebuie să aibă cunoștinte din mai multe domenii, psihologie, dezvoltarea persoanală, sociologie”, a spus Elena Rudeanu, vicepreşedintele Colegiului Asistenţilor Sociali din Prahova.

„Noi sperăm să încadrăm persoane tinere care să aibă competențe de comunicare, să aibă competențe de a transmite persoanelor doar setul de informații permis de lege și care să fie utile pacinetului, dar și aparținătorului”, a declarat și Marius Nicolescu, managerul Spitalului de Urgenţă din Ploieşti

Astfel de angajaţi ar putea avea în viitor toate spitalele din ţară.

În timpul unei vizite neanunţate pe care a făcut-o la Spitalul din Ploieşti, ministrul Sănătăţii a criticat echipa medicală. Pe holurile spitalului erau familii care aşteptau de patru ore o veste despre pacienţii internaţi.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

„I-a băgat mâna în gât, i-a dat o palmă peste faţă şi a tras-o de păr”. Scandal la o grădiniţă din București! O educatoa... A rămas fără picioare, după ce a fost lovită de un autocar în centrul stațiunii Bran! Atenție, imagini tulburătoare ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x