Antena Căutare

Stare de urgenta in Suceava: Toate localitatile de pe Siret, EVACUATE!

Prefectul de Suceava a emis, marti la pranz, un ordin de evacuare a persoanelor din toate localitatile situate de-a lungul raului Siret, de la intrarea in tara pana la iesirea din judet, la Dolhasca. Apele Siretului au depasit cota de pericol in zona cu mai mult de jumatate de metru!

Codul Galben de ploi, prelungit in 10 judete din N-E tarii

VEZI prognoza meteo pe urmatoarele 10 zile

Toate localitatile aflate de-a lungul raului Siret din judetul Suceava vor fi evacuate, dintr-un ordin dat de prefectura Suceava.

Potrivit prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, autoritatile au hotarat deversarea controlata a barajului Rogojesti.

Astfel, 11 localitati aflate in aval de baraj vor fi evacuate. Cateva sute de persoane vor fi transportate catre scoli, biserici si camine culturale, pentru a primi adapost.

La momentul transmiterii stirii, debitul Siretului este de 1055 centimetri cubi, cu peste jumatate de metru mai mare decat cotele normale. Informatiile primite de la partea ucraineana arata ca debitul Siretului va creste in perioada urmatoare.
Printre satele evacuate se numara Siret, Gramesti, Zamostea, Zvoristea, Siminicea, Dolhasca, Liteni, Veresti, Fantanele.

Suceava: autoritatile au decis sa evacueze 11 localitati aflate pe raul Siret... Taierea pensiilor, eliminata de Parlament din legile austeritatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x