Antena Căutare

Studentă la Medicină, mărturisiri după ce ea și familia ei au contractat noul coronavirus: ”Noi am supraviețuit, ne-am tratat acasă, dar am pierdut-o pe bunica!”

Familia unei tinere din Sibiu, care este studentă la Medicină, în anul VI, a fost pusă la grea încercare după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Din păcate, bunica fetei s-a stins din viață în urma infecției cu COVID-19.

Studentă la Medicină, mărturisiri după ce ea și familia ei au contractat noul coronavirus: ”Noi am supraviețuit, ne-am tratat acasă, dar am pierdut-o pe bunica!”
Studentă la Medicină, mărturisiri după ce ea și părinții ei au fost infectați cu noul coronavirus: ”Noi am supraviețuit, ne-am tratat acasă, dar am pierdut-o pe bunica!”

Irina Huțuleac, studentă la Medicină în Sibiu, a povestit coșmarul pe care l-a trăit după ce a aflat că a fost infectată cu noul coronavirus. Coșmarul s-a amplificat atunci când și părinții, dar și bunica ei au fost confirmați pozitiv, aceasta din urmă pierzându-și viața.

”Totul a început când bunica mea a sesizat că nu mai poate să se alimenteze, avea o stare alterată, abia putea să se miște. Nu ne-am gândit niciunul dintre noi că ar putea fi coronavirus. Peste tot se spunea că trebuie să tușești sec, că ai febră, dar în cazul ei nu a fost vorba de așa ceva. Cel puțin la început. Eu am experimentat o greutate în respirație, tuse seacă, congestie nazală. Nu puteam să respir, aveam nasul înfundat. M-am gândit că e o gripă, o răceală. A fost totul foarte diferit de ce vedeam la televizor”, a spus Irina, potrivit Ora de Sibiu.

Ultimă oră! Crește numărul deceselor cauzate de coronavirus în România. Sunt 1016 decese și 15.778 de persoane infectate

Din păcate, însă, la scurt timp după ce a primit testul, bunica tinerei, care nu suferea de boli cardiovasculare, nu avea hipertensiune, ci doar o dislipidemie ușoară, a murit.

”Bunica a fost diagnosticată pozitiv în data de 7 aprilie, urmând ca trei zile după să fie internată la Spitalul Municipal Blaj. Avea 82 de ani și nu se cunoștea cu o altă patologie, în afară de o dislipidemie ușoară, care era tratată cu un medicament simplu. Mergea foarte bine. Nouă nu ne-a relatat să aibă vreo problemă. Nu era vorba de hipertensiune. Pot să spun că avea un grad de obezitate, dar nu morbidă. Nici nu a interacționat cu alte persoane. Noi am încercam să ne protejăm cât mai bine, cum am știut”, mai spune tânăra, potrivit sursei mai sus notate.

Cea mai mare minciună cu privire la COVID-19, dezvăluită! Serviciile secrete germane, raport nimicitor pentru OMS: „Au ascuns tot!”

Irina Huțuleac și părinții ei, testați după moartea bunicii

După ce au aflat că bunica are COVID-19, Irina și părinții ei au insistat să fie și ei testați. Rezultatele au fost pozitive. Au refuzat internarea și s-au vindecat acasa.

”Am insistat foarte mult să fim testați și am fost testați foarte rapid în orașul Abrud. Alte investigații nu ne-au fost făcute. Strict testarea. Ne-au spus că suntem pozitivi. În cazul tatălui meu, au vrut să îl interneze pentru că avea patologie pulmonară asociată, dar alte investigații, alte intervenții din partea spitalului nu au fost. Ne-au întrebat dacă suntem bine și dacă vrem să ne internăm, dar am refuzat, pentru că am crezut și s-a dovedit a fi real, că dacă ne ajutăm unul pe celălalt o să reușim să trecem peste. În cazul nostru a funcționat. Țin să menționez faptul că DSP Alba a sugerat într-o formă mai plăcută, sau nu, că tatăl meu ar trebui să fie internat în mod obligatoriu și că nu se pune problema unui refuz, din cauză că acesta are astm bronșic și plus spitalizări repetate pentru pneumonie din luna decembrie. Doar că acesta a refuzat, din cauza moartei bunicii. Nu a putut să accepte, s-a temut prea mult. Cât despre sfaturi, pot să spun că într-un moment critic, când îmi făceam griji pentru starea de sănătate a tatălui meu, am contactat-o pe doamna doctor Bîrluțiu, de la Boli Infecțioase din Sibiu, care mi-a dat sfaturi, care ne-a spus că nu este de glumă, că ar trebui să consulte un specialist în boli infecțioase de aici din apropiere. De asemenea, mi-a recomandat o anumită schemă terapeutică ce ar putea să-l ajute pe tatăl meu. Problema este că, tot din frică, tatăl meu a refuzat să ia tratamentul. Anumită medicație care se dă poate cauza diverse turburări de conducere. Tata s-a speriat. A spus că în cazul în care se agravează situația, o să ia, dar altfel, nu”, a povestit Irina, potrivit sursei citate.

Coronavirusul ucide indirect până la 6.000 de copii, zilnic! ONU: "Acești oameni, victime colaterale ale Covid-19"

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a depășit 1000 în România

În România au fost confirmate, până acum, 15.778 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1016 persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.


De unde cumperi cireșe de mai cu 20 de lei kilogramul. În piețe, nimeni nu se atinge de ele, din cauza prețurilor record... Weekend-ul vine fără nicio restricție în România. Legea privind trecerea la starea de alertă va intra în vigoare abia lu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x