Antena Căutare

Sute de porci din două localităţi din judeţul Galaţi vor fi sacrificaţi, după ce s-a confirmat pesta porcină în trei gospodării

Aproape 500 de porci din localităţile Frumuşiţa şi Brăneşti, judeţul Galaţi, vor fi sacrificaţi, începând de vineri, după ce s-a confirmat pesta porcină în trei gospodării.

Aproape 500 de porci din localităţile Frumuşiţa şi Brăneşti, judeţul Galaţi, vor fi sacrificaţi, începând de vineri, după ce s-a confirmat pesta porcină în trei gospodării.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Planurile de măsuri la confirmare în zona de protecţie şi cea de supraveghere la apariţia pestei porcine africane în două gospodării din Frumuşiţa şi într-o gospodărie din satul Brăneşti, comuna Vlădeşti.

Conform unui comunicat al Prefecturii Galaţi remis News.ro, s-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din cele două localităţi; interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc.

În Baza naţională de date, la Frumuşiţa sunt înregistrate 151 de gospodării, cu un efectiv de 306 porci, iar la Brăneşti 88 de gospodării, cu 191 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă în această dimineaţă.

Sursa : news.ro

A provocat un accident cu șapte victime în Argeş și a dat vina pe o viespe! O adolescentă este în comă! Atenție, imagini... Accident pe DN1, la ieşirea din Vlădeni spre Braşov; patru persoane sunt rănite, dintre care una este în stop cardio-res...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x