Antena Căutare

Taierea pensiilor, eliminata de Parlament din legile austeritatii

Parlamentul Romaniei a votat, in plen, astazi, eliminarea din lege a articolului ce prevede taierea pensiilor cu 15%, in urma declararii ca neconstitutionale a respectivelor prevederi. Decizia a fost adoptata cu 321 voturi "pentru" si doar doua impotriva

Totodata, senatorii si deputatii au aprobat si legea recalcularii pensiilor, articolul privind pensiile magistratilor fiind declarat neconstitutional. Respectivul document a fost votat cu 323 "pentru", 24 "impotriva" si 3 abtineri.

Luni seara, comisiile reunite au votat in unanimitate rapoarte favorabile la Legile de austeritate, eliminand articolele ce faceau referire la taierea sau recalcularea pensiilor, neconstitutionale potrivit Curtii Constitutionale.

Prin urmare, juristii au scos din Legea restabilirii echilibrului bugetar dispozitiile din articolul 9, legate de diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor ce se cuvin sau se platesc si pe cele referitoare la indemnizatia de insotitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I si la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 lei, de asemenea neconstitutionale.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: jurnalul national

Stare de urgenta in Suceava: Toate localitatile de pe Siret, EVACUATE!... BAC 2010 / Peste 9.000 de elevi sustin proba la limba si literatura materna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x