Antena Căutare

Teroristii arestati in Romania si Maldive voiau sa ajute Hezbollah si talibanii

Cei patru barbati arestati in urma unei operatiuni a politiei americane in Maldive si in Romania intentionau sa ajute gruparea libaneza Hezbollah si talibanii afgani, a anuntat marti justitia americana, citata de AFP.

Doi barbati au fost arestati in Maldive si alti doi la Bucuresti, in cadrul a doua cazuri separate.

Trei dintre cei patru barbati sunt acuzati de complot in vederea sustinerii Hezbollah, considerata de Washington organizatie terorista.

Potrivit actului de acuzare, agenti americani ai politiei antidrog, care actionau sub acoperire, au pretins ca accepta sa achizitioneze cateva sute de kilogame de heroina.

Ei au ajuns apoi la un acord pentru a le vinde suspectilor "arme de tip militar" destinate Hezbollah, pentru un total de 9,5 milioane de dolari. Discutia facea referire in special la rachete sol-aer, arme de asalt de fabricatie rusa si americana, precum si arme de precizie si munitie.

Cel de-al patrulea barbat, arestat separat in Maldive, a fost extradat la New York, fiind acuzat ca a vandut heroina crezand ca avea ca destinatie Statele Unite si ca a vandut arme de asalt despre care credea ca sunt destinate talibanilor din Afganistan.

Sursa: Antena3

VIDEO! S-au trezit cu dosar penal pentru suveniruri luate dintr-o epava... Primele declaratii ale agresorilor din cazul Deta: "Ne-a fost frica pentru viata noastra"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x