Live acumChefi la cutite (r)
Prime Time 20:00Film: Eroi de sacrificiu

Analize gratuite pentru depistarea cancerului, în București! Cine va putea beneficia de acestea

Un program de analize gratuite pentru depistarea cancerului a fost anunțat de Primăria Capitalei. Acesta se va desfășura începând din luna august, urmând ca 1.500 de bucureșteni să beneficieze de el. 

Un program de analize gratuite pentru depistarea cancerului a fost anunțat de Primăria Capitalei. Acesta se va desfășura începând din luna august, urmând ca 1.500 de bucureșteni să beneficieze de el.

Mai exact, 1.500 de bucureșteni aflați în grupa de risc – persoane cu vârste peste 50 de ani - vor putea beneficia gratuit de un program de screening pentru cancerul colorectal – „Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”.

În funcție de evoluția și rezultatele programului, Primăria Capitalei, Centrul pentru Seniori al Municipiului București și instituțiile partenere iau în calcul posibilitatea extinderii acestuia până la 5.000 de beneficiari.

„Este un program foarte important, având în vedere că persoanele care au peste 50 de ani și locuiesc în București, reprezintă 20% din populația Bucureștiul. De asemenea, în această categorie intră și pensionarii. Cu sprijinul doamnei primar general, Gabriela Firea ne-am gândit să începem acest program la care am beneficiat de o reală susținere. Din punct de vedere medical, caracteristicile ne vor fi trimise de centrul medical Neolife, la care lucrăm împreună cu specialiștii de acolo, pentru a stabili criteriile pe care le vom afișa pe site-ul instituție”, a precizat Alexandra Dobre, director al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti .