Antena Căutare

Tinerii care au peste 18 ani primesc 450 de lei de la stat! Ce condiții trebuie respectate?

Tinerii care au absolvit o instituție de învățământ și au peste 18 ani pot să primească o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni.

Află ce condiții trebuie respectate

Sursa foto: citynews.ro

Tinerii care au absolvit o instituție de învățământ și au peste 18 ani pot să primească o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni.

Valoarea indemnizației este de 450 de lei și cei care doresc să beneficieze de ea trebuie să se înregistreze la Agentia de Ocupare a Forței de Muncă din localitatea de domiciliu.

Cum îți administrezi propriii tăi bani, pentru a nu mai rămâne falit înainte de salariu

Cererea de înregistrare trebuie depusă la 60 de zile de la absolvire, iar după aprobarea ei, tinerii primesc și consiliere profesională.

Tinerii vor primi ajutorul dacă respectă condițiile

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, la una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat.

În anul 2015, aproximativ 20.000 de tineri absolvenți de liceu au depus cereri pentru acordarea indemnizației de 450 de lei, potrivit rnl.ro.

Absolvenţii înregistraţi la ANOFM care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază și de o primă de încadrare în valoare de 500 lei.

Atrag banii ca magnetul săptămâna aceasta! Acestea sunt zodiile norocoase la câștig! Te numeri printre ele?... Vrei să tai nucul din grădină? Gândeste-te de două ori! Riști o amendă de până la 10.000 lei...
Ana Bodea, despre succes și determinare: „Ca actor trăiești mai multe vieți într-una singură”
Ana Bodea este protagonista serialului Lia – Soția soțului meu, difuzat de Antena 1 și...
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la ce spun. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023 atrage atenția asupra comportamentului Gemenilor. Aceștia...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 6 februarie – 12 februarie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x