Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Tinerii care au peste 18 ani primesc 450 de lei de la stat! Ce condiții trebuie respectate?

Tinerii care au absolvit o instituție de învățământ și au peste 18 ani pot să primească o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni.

Află ce condiții trebuie respectate

Sursa foto: citynews.ro

Tinerii care au absolvit o instituție de învățământ și au peste 18 ani pot să primească o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni.

Valoarea indemnizației este de 450 de lei și cei care doresc să beneficieze de ea trebuie să se înregistreze la Agentia de Ocupare a Forței de Muncă din localitatea de domiciliu.

Cum îți administrezi propriii tăi bani, pentru a nu mai rămâne falit înainte de salariu

Cererea de înregistrare trebuie depusă la 60 de zile de la absolvire, iar după aprobarea ei, tinerii primesc și consiliere profesională.

Tinerii vor primi ajutorul dacă respectă condițiile

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, la una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat.

În anul 2015, aproximativ 20.000 de tineri absolvenți de liceu au depus cereri pentru acordarea indemnizației de 450 de lei, potrivit rnl.ro.

Absolvenţii înregistraţi la ANOFM care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază și de o primă de încadrare în valoare de 500 lei.

Recomandari