Căutare Live

Tot mai mulți români întorși din Italia se prezintă la spital. Un medic venit din zona de risc a fost izolat pentru 14 zile

Tot mai mulți români întorși din Italia se prezintă la spital, după ce au tranzitat zona de risc major din nordul Peninsulei. Toți au fost testați și li s-a cerut să rămână izolați mai multe zile, pentru ca medicii să se asigure că nu prezintă niciun fel de simptom de boală.

Coronavirus în Italia

Hepta

Nouă oameni din Vrancea, puși în carantină

Nouă persoane din judeţul Vrancea, care s-au întors recent din Italia, din zone în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, au fost puse în carantină, preventiv, la domiciliu, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

"Niciuna din cele nouă persoane care s-au întors din Italia în ultimele zile nu prezintă semne de boală. Toate persoanele sunt în carantină, preventiv, la domiciliu. De obicei, ei (persoanele care s-au întors din Italia - n.red.) au cerut să fie luaţi în evidenţă, pentru că sunt speriaţi de ceea ce aud la televizor", a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al DSP Vrancea, Cătălin Graur.

FOTO | Imagini dramatice de pe străzile din Italia. Asistenții medicali umblă pe străzile pe care nu se află nimeni și caută oameni la case ca să îi ajute


Potrivit sursei citate, persoanele vor rămâne în carantină pentru 14 zile, timp în care, dacă vor prezenta semne specifice bolii, vor fi internate la Focşani, într-un centru care s-a deschis special pentru această situaţie.


De asemenea, luni dimineaţă, prefectul Gheorghiţă Berbece a convocat o întâlnire cu instituţiile abilitate în acţiunile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, informat Prefectura Vrancea. Potrivit sursei citate, DSP a informat că există la graniţă un prim filtru pentru a identifica eventualii purtători ai virusului, iar poliţiştii întreprind verificări în trafic asupra mijloacelor de transport în comun.

Raed Arafat, despre coronavirus: "Nu are tratament și nu există vaccin"

Medic din Vaslui, întors din Italia, plasat în carantină la domiciliu

Un medic de la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman", întors recent din Italia, ţară unde 11 oraşe sunt în carantină timp de două săptămâni din cauza coronavirusului, a fost izolat la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Directorul executiv al instituţiei, Mihaela Vlada, a declarat, pentru AGERPRES, că persoana nu prezintă simptome specifice.

"Persoanei i s-a făcut evaluare medicală şi nu prezintă simptome de boală. A completat chestionarul, a fost izolată la domiciliu şi va fi monitorizată timp de 14 zile", a menţionat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Autorităţile judeţene au declarat că, la nivelul judeţului Vaslui, au fost identificate o serie de spaţii pentru eventuala izolare a persoanelor.

"Am identificat o serie de spaţii şi am transmis situaţia Ministerului Afacerilor Interne. Ţinem permanent legătura cu structurile centrale, iar după videoconferinţa din această seară vom reveni cu toate informaţiile necesare", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Ultimele știri