Antena Căutare

Tragem aer in piept si luam aminte: Astenia de toamna nu e un mit

Va doare capul, sunteti obositi fara motiv, nimeni nu va intra in voie? E clar, aveti astenie de toamna. Nu va panicati, nu este o boala, nu se trateaza cu medicamente. E o "afectiune de sezon", daca vreti, iar efectele ei se diminueaza daca urmati sfaturile nutritionistilor si ale psihologilor. Pe scurt, stati cat mai mult in aer liber, mancati sanatos si intalniti-va cu prietenii

E toamna, zilele devin tot mai scurte, iar noi - din ce in ce mai obositi. Doar ca acest lucru poate fi explicat stiintific: din cauza ca nu mai primeste la fel de multa lumina ca vara, corpul nostru incepe sa secrete mai multa melatonina. Iar efectele se grupeaza sub o singura denumire: astenie.

Astenia de toamna nu doar ca ne da peste cap din punct de vedere fizic, dar ne afecteaza si viata sociala. Suntem irascibili, trecem foarte rapid de la o stare la alta, iar asta ne face sa nu ne mai dorim sa intram in contact cu alti oameni. Specialistii spun ca una dintre cauzele aparitiei asteniei de toamna este supraalimentarea. Astfel, trebuie sa evitam alimentele sarate, prajite si chiar dulciurile. Chiar daca ciocolata ne face mai fericiti, efectul dureaza mult prea putin. Dar cantarul ar putea sesiza excesele. Oricum, astenia de toamna nu afecteaza pe toata lumea. Unii oameni nu simt trecerea de la un anotimp la altul decat la nivel vestimentar.

Daca nu ne numaram printre norocosi, ar trebui sa petrecem cat mai mult timp in aer liber si sa nu ne izolam de prieteni, pe motiv ca nu avem chef de nimic.

Vezi editiile integrale ale Observatorului Special pe AntenaPlay.

"Talpa tarii nu trebuie data uitarii!" Tanti Floarea, ultimul opincar de pe meleagurile noastre... Mofturile ne pot costa viata! Tatuajele colorate ne pot imbolnavi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x