Antena Căutare

Turistii blocati in Masivul Bucegi au fost salvati

Cei trei turisti din Ungaria, doi barbati si o femeie, ramasi blocati, sambata, in Masivul Bucegi, dupa ce au fost surprinsi de o avalansa pe care ei au provocat-o, au reusit sa coboare singuri pana in apropiere de partia Bran. Aici s-au intalnit cu salvamontistii plecati in cautarea lor.


Conform sursei citate, cei trei turisti au coborat, sambata, de la Varful Scara, situat la 2.422 de metri altitudine, pe traseul Clincea - Bran, un traseu deosebit de dificil si acoperit cu zapada tasata, apoi au continuat sa coboare de la refugiul Tiganesti si au intrat intr-o zona interzisa, provocand o avalansa.

Cei trei turisti au reusit sa iasa singuri de sub valul de zapada care i-a surprins si au cerut ajutor la Dispeceratul National Salvamont.

In cursul zilei de sambata, turistii au fost cautati cu un elicopter. Echipa de salvare aflata in aparatul de zbor a reperat trei turisti, iar ulterior acestia au fost recuperati. Turistii salvati nu erau insa cei care solicitasera ajutor la Dispeceratul National Salvamont, ci altii.

Patru salvamontisti si doi jandarmi montani de la Bran ii cautau sambata seara tarziu pe cei trei turisti maghiari ramasi blocati in Bucegi.

Echipele de salvatori au observat intr-o zona de pe munte semnale luminoase, care ar putea fi de la turistii care asteapta ajutor.

Salvamontistii nu mai pot lua legatura cu turistii, intrucat bateriile telefoanelor mobile s-au descarcat.(foto : Intact Images)



sursa:Hotnews

Ne asteapta inca 5 zile de iarna... Razie in Piata Obor: Zeci de tone de peste, confiscate de Garda Financiara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x