Antena Căutare

Udrea: Reabilitarea termica a locuintelor ar putea dura chiar si 99 de ani pe vechiul program

Romanii ar putea astepta si 99 de ani pentru ca locuinta sa fie reabilitata termic prin programul finantat de stat. Afirmatia ii apartine ministrului Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea. Aceasta le recomanda sa apeleze la creditele garantate de stat.

Reabilitarea termica a locuintelor avanseaza in ritm de melc. Potrivit programului guvernamental, Ministerul Dezvoltarii trebuie sa finanteze lucrarile cu 50%, primariile cu 30%, iar proprietarii - cu 20%. Pentru ca nu sunt fonduri, listele sunt lungi, iar asteptarea dureaza ani de zile.

In cel mai bun an, 2009, au fost reabilitate 24.000 de locuinte - adica 750 de blocuri. Anul acesta, rezultatele au fost mult mai slabe: doar 450 de blocuri au putut fi finalizate pana acum. Alte 400 sunt in lucru si vor fi gata anul viitor.

In aceste conditii, ministrul Elena Udrea le recomanda proprietarilor sa se imprumute la banca, daca vor sa aiba locuinte reabilitate.

"Noi ii indemnam sa apeleze la creditele pe care noi le garantam si pentru care noi platim in totalitate dobanzile", a spus Udrea.

"Proprietarii trebuie sa inteleaga ca pot astepta chiar si 99 de ani sa le vina randul pe vechiul program", a mai spus ministrul.

Programul de imprumut a fost lansat in vara, dar pana acum asociatiile nu s-au aratat interesate. Asa cum nu au fost entuziasmate nici sa refaca fatadele cladirilor.

Ministrul Dezvoltarii va introduce in guvern saptamana viitoare un proiect de lege prin care primariile vor reface fatadele pe cheltuiala lor si vor incerca apoi sa recupereze banii de la proprietari, chiar daca pentru asta se va ajunge la executarea silita.

SPECIAL: Afacerea Becali-Babiuc, parafata sub nucul de la Ferma Rosia... Sentinta: Taierea salariilor cu 25%, ilegala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x