„A operat-o cu scandal! Copilul era aproape mort și nu a supraviețuit”. Acuzați tulburătoare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Familia unui copil care a murit după două zile de la naştere a susţinut luni că este hotărâtă să dea în judecată un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

„A operat-o cu scandal! Copilul era aproape mort și nu a supraviețuit”. Acuzați tulburătoare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Hepta

Copilul a murit duminică la spitalul din Oradea, unde a ajuns în stare foarte gravă, după ce s-a născut, vineri, la spitalul din Alba Iulia.

Potrivit reprezentanţilor spitalului din Alba Iulia, femeia s-a prezentat la spital cu membrane rupte, a fost monitorizată pentru naştere normală, însă, când starea fătului s-a agravat, s-a intervenit, vineri, prin cezariană, înainte de a fi primit rezultatul testului COVID, cu precauţiunile necesare.

Nou-născutul a avut la naştere scor Apgar 2 şi a fost transferat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, secţia Neonatologie, cu elicopterul, pentru că la unităţile medicale din Sibiu sau Târgu Mureş nu erau locuri, potrivit adevarul.ro.

Familia: Mama a fost ținută prea multe ore în travaliu. I-au făcut cezariană cu scandal

Familia susţine că mama copilului a fost ţinută prea multe ore în travaliu de către mediul de gardă, fără a se realiza o intervenţie prin cezariană.

„Joi noaptea, cumnata mea, fiind însărcinată, i s-a rupt apa, a sunat la salvare şi a dus-o cu salvarea la Spitalul Judeţean din Alba Iulia. A ajuns pe la 01:00, între 01:00-02:00, la Spitalul Judeţean, şi nu i-au făcut nimic până la ora 14:00, după-masa.

Domnul Ţibea nu a vrut să o opereze, până când un coleg de-al dânsului a venit şi a spus «Domnule doctor, femeia aceasta va muri şi ea, o scăpăm şi pe ea» şi atunci, cu scandal, au dus-o şi i-au făcut cezariană din care a rezultat copilul… era aproape mort. L-au luat, l-au resuscitat şi l-au trimis la Oradea cu elicopterul, unde ieri, pe la amiază, a şi murit.

Consider că acesta este un malpraxis pentru că nu poate să se aştepte la o femeie care e trecută de vârsta tinereţii să aştepte să nască natural, în primul rând, şi în al doilea rând, ca oameni fiind, trebuia să se intervină prompt, când a ajuns cu ea, nu la prima oră, dar dimineaţa la prima ora, putea să se opereze, putea să scape acest copil”, a declarat cumnatul femeii însărcinate, Virgil Oargă.

Familia: Vom da medicul în judecată

Acesta a precizat că era primul copil, mama acestuia rămânând însărcinată la 42 de ani.

„Au rămas nişte oameni necăjiţi, toată familia e necăjită pentru ei, prin ce trec ei, prin drama prin care trec acum şi nu putem să-l iertăm, vom înainta în instanţă această faptă săvârşită de domnul Ţibea care va răspunde consecinţelor, vedem ce se poate aranja. Nu ştiu, a aşteptat ceva cadouri, cum noi nu am putut ajunge la dânsul, sau ce a aşteptat pentru a interveni chirurgical pentru a naşte această femeie. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo dar ceva care ne-a dărâmat pe toată familia”, a mai adăugat acesta.

Tatăl copilului, declarație sfâșietoare

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

Tatăl copilului era, luni, foarte afectat de pierderea suferită. „Soţia mea a fost însărcinată în luna a 9-a şi a venit la Spitalul Judeţean ca să nască şi până i-au făcut cezariană a fost târziu pentru bebeluş. Medicii au spus numai la familie, seara în curte nu m-au lăsat din cauza Covidului, am luat legătura prin telefon cu medicul”, a declarat soţul femeii însărcinate, potrivit adevarul.ro.

Tragedie, în Galați! Un nou-născut a fost omorât de mama lui, o adolescentă de 17 ani

Medicul acuzat spune că intervenţia s-a făcut în regim de urgenţă la momentul în care starea copilului s-a înrăutăţit, înainte de primirea rezultatului pentru testul COVID.

„Eu, mami, tati, femeia care m-a născut și soțul ei!”. Un copil va vedea patru părinți în fotografiile din ziua în care s-a născut. „A fost extraordinar”

„Doamna s-a internat vineri dimineaţa, prezentându-se către serviciul de Urgenţă cu membrane rupte precoce. Operaţia de cezariană s-a efectuat vineri în jurul orei 12.00. Pacienta, în vârstă de 42 de ani, la internare fără semne patologice, atât fetale, cât şi materne. (..) Fără dureri, pentru că doamna nu era încă în travaliu.

Intervenţia s-a făcut la doamna în regim de urgenţă, înainte de a avea testul Covid. S-a folosit circuitul pentru cazurile suspecte COVID din spital. S-a constatat scăderea ritmului cardiac fetal, motiv pentru care s-a intervenit chirurgical. Înainte de ora 12.00, nu exista motiv de intervenţie chirurgicală”, a declarat medicul Cristian Ţibea, şeful Secţiei Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri