Antena Căutare

Povestea de viața a lui Valentin este uluitoare! A fost medic, a învins leucemia, iar cum este acum erou pentru românii bolnavi de peste hotare

Medicul traversează continuu Europa, ca să aducă acasă, aproape de familii, pacienţi pe care pandemia i-a prins în alte ţări. O misiune în care un singur gând îi dă putere: că dacă el a reuşit să supravieţuiască, şi alţii vor putea.

E duminică dimineață si Valentin Dingă se pregătește de zbor. Într-un aeroport pustiu, cu luminile stinse, pășește fără frică. Are o misiune prea importantă ca să-i ocupe altceva mintea. Merge, așa cum a făcut de zeci de ori în ultimele luni, într-o zonă roșie a Europei, pentru a aduce acasă un român bolnav.

Valentin se ocupă de repatrieri medicale

Aduce înapoi lângă familiile lor români cu accidente de muncă, români aflaţi la tratament în cele mai periculoase focare de Covid ale Europei, români cărora închiderea granițelor le-a pus viața în pericol. Chiar dacă drumurile acestea sunt de fapt, pentru el însuşi riscante.

Citește și:

Un bărbat infectat cu noul coronavirus a fugit din spital ca să-și vadă soția. Unde a fost găsit după aproape două zile de căutări

Valentin a început ca medic de urgență la serviciul de ambulanță București-Ilfov

A trecut prin unități de primiri urgente, a văzut moartea cu ochii. Apoi a creat de la zero un serviciu privat de ambulanță, a început să facă repatrieri medicale si s-a implicat chiar în proiecte ca Asia Express. A doua zi după întoarcerea din Asia.

A mers să-si facă analize de rutină. Rezultatul, leucemie

A supraviețuit bolii după un an de lupte grele, dar a refuzat sa iasă la pensie. S-a reîntors în misiune. cu o forţă nouă. Aceea de a-şi privi pacienţii în ochi şi de a le spune că dacă că el a putut, vor putea si ei.

Cand preia un caz de la un consulat, Valentin se ocupă de la zero: contactează spitalele si autoritățile române ca să facă toate actele pentru întoarcere, obține aprobări, informează Centrul național de conducere si coordonare a intervențiilor, ministerul de externe si departamentul pentru situații de urgență.

Pericolul infectării cu noul coroanvirus: Angajaţii teraselor poartă masca greşit, iar mănuşile de protecţie lipsesc... Opt copii s-au înecat încercând să-și salveze prietenul de la moarte. Trupurile micuților, aduse la mal sub ochii părinț...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x