Live acumFilm: Transformers: Razboiul lor in lumea noastra
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Un mesaj controversat a provocat revoltă printre părinţii din România: „Astfel de copii nu mai voie la locul de joacă”

Un mesaj devenit viral pe internet a ajuns subiect de anchetă la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. O femeie de afaceri din Botoşani le-a interzis accesul romilor în locul de joacă pe care îl gestionează după ce un copil ar fi furat bani din genţile părinţilor. Patroana nu a depus plângere la Poliţie, dar s-a plâns într-o postare pe Facebook.

"Toţi cetăţenii de etnie romă au acces interzis în spaţiul nostru de joacă". Aşa a sunat mesajul pe care proprietara locului de joacă l-a transmis pe Facebook, după furtul surprins de camerele de supraveghere. În doar câteva ore, mesajul a fost distribuit de mii de oameni revoltaţi.

Femeia de afaceri nu a sesizat autorităţile. În schimb, pe lângă mesajul rasist, a publicat fotografia copilului, dar şi informaţii despre el. Reprezentanţii Protecţiei Copilului s-au autosesizat.

Reprezentanţii romilor au sesizat şi Consiliul de Combatere a Discriminării. Plângeri penale s-ar fi făcut şi împotriva agenţilor de poliţie care s-au autosesizat după postarea devenită virală. Oamenii spun că ar fi sfătuit-o să şteargă mesajul rasist, în loc să o ancheteze.

Recomandari