Antena Căutare

Un nou Cod Rutier, noi reguli pentru biciclisti

Unde-i lege e tocmeala! Recent intrat in vigoare, noul Cod Rutier e aproape imposibil de pus in practica atunci cand vine vorba despre biciclisti. Teoretic, au voie sa mearga doar pe pistele special amenajate.

Un kilometru, zece minute de mers. cu bicicleta. Pe strada, pe trotuar, pe piste sau pe langa ele, pe orinde se poate trece. Aventura incepe de la iesirea din casã si se termina la destinatie. Am ales pentru demonstratie un traseu simplu, cu patru intersectii de traversat. Masini in trafic sau parcate, pietoni care merg linistiti pe asa-zisele piste. Biciclistul trebuie sa fie atent la toate.

Cei care au modificat codul rutier s-au gandit si la biciclisti, pe hartie. In lipsa traseelor speciale, regulamentul le permite totusi, deplasarea pe carosabil si scoate de pe piste mopedele. In rest, fiecare circula pe unde poate.

In octombrie anul trecut, politia rutiera a declarat 90% din pistele bucurestene, trasate in 2008, ilegale. Asa se face ca biciclistii fie circula mai putin, fie cad mai repede la pace cu agentii. Cifrele confirma si ele ca numarul de amenzi a scazut.

In prezent, niciun biciclist din Capitalã nu stie care mai sunt pistele pe care se poate circula legal si in siguranta. Cat despre liniile trasate gresit, nimeni nu a platit pana acum pentru ele.

Moarte invaluita in mister in judetul Bistrita-Nasaud. Trupul neinsufletit al unui barbat, gasit plin de lovituri pe mar... Daruri de Ziua Indragostitilor: domnii au inceput sa caute surprize dulci la targurile de profil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x