Antena Căutare

Breaking News! O persoană de naționalitate română infectată cu coronavirus a murit! Autorităţile italiene au confirmat decesul

UPDATE: Persoana de naționalitate română care a murit în Italia din cauza coronavirusului ar fi o femeie în vârstă de 80 de ani, una dintre cele două surori despre care au apărut informații neoficiale conform cărora ambele au decedat din cauza COVID-19. 

Breaking News! O persoană de naționalitate română infectată cu coronavirus a murit! Autorităţile italiene au confirmat decesul
Un român infectat cu coronavirus a murit! Autorităţile italiene au confirmat decesul

Se pare că femeia care a murit în Italia din cauza COVID - 19 avea 80 de ani şi se afla în Italia pentru a-şi îngriji sora care suferea de cancer.

Primarul comunei Borşa, din judeţul Maramureş, Sorin Timiş, a declarat că femeia moartă din cauza noului coronavirus avea 80 de ani şi era în Italia pentru a-şi îngriji sora, în vârstă de 75 de ani.

„Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia“, a spus Sorin Timiş.

Întrebat dacă românca răpusă de coronavirus avea și alte boli, primarul a răspuns că „avea boli specifice bătrâneţii“.

Un român a murit în Italia, din cauza infecţiei cu coronavirus, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente, au confirmat autorităţile italiene, potrivit Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„În contextul informaţiilor din mass-media care menţionează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetăţenie română ca urmare a infecţiei cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma şi ale Consulatului General al României la Milano, autorităţile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente", arată MAE.

Ce se va întâmpla cu cadavrele românilor uciși de coronavirus, dacă virusul COVID-19 va provoca decese în România!

Potrivit sursei citate, situaţia cetăţenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României din Italia.

Orice informaţie cu privire la cetăţenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autorităţile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situaţiei extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile şi resursele umane, pe activităţile de salvare şi tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.

Anterior, au apărut informații despre două surori românce din Maramureș, în vârstă de 75 și 79 de ani, care au murit în Italia din cauza coronavirusului, după ce s-au infectat la Milano. Mai multe detalii, în articolul: Primii români morți din cauza coronavirusului! Două surori au fost ucise de COVID-19!

Industria ospitalităţii, afectată puternic de răspândirea coronavirusului! La cât vor ajunge pierderile... 24 de lingouri de aur, descoperite în bagaj pe Aeroportul din Cluj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x