Antena Căutare

Unul dintre romanii ucisi de teroristi in Algeria putea scapa cu viata, dar a vrut sa isi ajute un coleg ranit

Doua sotii vaduve si patru copii orfani i-au primit acasa, in lacrimi, pe romanii ucisi in atacul terorist din Algeria. Dincolo de durere, se nasc intrebarile. Cei doi romani NU au murit impuscati, ci au pierit in explozii. Nimeni nu stie insa daca au fost ucisi de grenadele teroristilor sau de proiectilele armatei algeriene. Din infernul de sange, unul dintre romani putea sa se salveze - a ramas insa acolo, sa-si ajute un camarad britanic grav ranit.

Mihail Marius Bucur, 41 de ani. Ionut Tiberiu Costache, 36 de ani. Doi romani morti in razboiul altora. Doi tati plecati prea devreme. Doi oameni ucisi fara vina. O mare de lacrimi nu poate spala sangele care a curs in Algeria.

Au plecat in Algeria pentru o viata mai buna. S-au intors in Romania in sicrie. Dupa zile intregi de sperante, de rugaciuni, de intrebari si de disperare, doua sotii ingenuncheate de durere si-au privit astazi sotii.

In infernul de la In Amenas, cine a evadat a trait. Cine a ramas a murit. Mihail Marius Bucur a ales sa ramana. Nu pentru el, ci pentru un camarad englez, ranit de teroristi.

“El fiind un suflet mare, a incercat sa-i dea ajutor acelui englez ranit, a ramas mai mult timp decat trebuie intr-un loc nepotrivit si a fost luat ostatic”, povesteste Liviu Floria, unul dintre romanii supravietuitori.

Un gest eroic, platit cu viata. Din mijlocul teroristilor, in fata mortii, Bucur a apucat sa-i trimita un ultim mesaj celui mai bun prieten.

Liviu Floria tinea legatura cu Mihail Marius Bucur prin SMS: “Asta a fost ultimul lui mesaj: ‘Sunt ostatic’. Dupa aceea, am mai trimis eu mesaje, dar nu a mai raspuns”

Cei doi romani au fost prinsi intr-o capcana mortala, intre grenadele teroristilor si proiectilele armatei algeriene. Si nimeni nu stie exact din ce parte a lovit moartea.

Cei doi romani au fost condamnati la moarte de niste teroristi dispusi sa ucida si sa moara pentru crezul lor. Au incercat sa negocieze pentru a obtine ce vor, insa Algeria n-a negociat cu teroristii, ci a transat criza cu tancuri si bombe.

“Nu pot sa spun ca armata algeriana ar fi atacat cu buna stiinta masini in care se aflau ostatici. Nu cred si nu concep sa se fi intamplat asa”, a declarat Liviu Floria.

In cautarea raspunsurilor, procurorii DIICOT au deschis un dosar penal. Rudele victimelor vor sa mearga si ele in instanta. Vor sa dea in judecata statul algerian.

Bucuresti: O profesoara a batut un elev pana l-a bagat in spital... EXCLUSIV Angajatii Postei Romane au fost obligati de conducere sa stea de paza in oficii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x