Antena Căutare

UPDATE! Haos la recensamant: Purtatorul de cuvant INS, demis. Recenzorii, trimisi dupa CNP

Romanii sunt obligati sa-si declare CNP la recensamant, desi in urma cu numai doua zile reprezentantii Institutului National de Statistica sustineau contrariul. Acum s-au razgandit si cei care refuza sa ofere statului toate datele risca amenzi cuprinse intre 1.500 si 4.000 de lei.

UPDATE! Vladimir Alexandrescu, purtatorul de cuvant al Institutul National de Statistica a fost demis.

"Purtatorul de cuvant, dupa ce a facut precizari ca nu orice recenzori acorda sanctiuni, ci persoane special nominalizate care constata cuantumul sanctiunii, a mers putin mai departe si si-a exprimat din graba si din pregatire insuficienta un punct de vedere personal ca nedeclararea CNP nu impune sanctiune"

Recenzorii vor fi trimisi inapoi pe teren pentru a colecta CNP-ul persoanelor care au refuzat sa-l dea. Scandalul a izbucnit dupa ce purtatorul de cuvant al INS a declarat ca romanii NU sunt obligati sa-si divulge CNP-ul recenzorilor.


Conform legii, sustine INS, CNP-ul este o informatie obligatorie in programul de inregistrare. Amenda pentru refuzul de a declara CNP-ul este de la 1.500 lei la 4.500 lei.

Precizarile INS vin dupa ce, sambata, purtatorul de cuvant al institutiei sublinia ca nimeni nu este obligat sa-si spuna CNP-ul la recensamant.

Motivul acestor noi precizari este ca "in mass-media au continuat sa apara interpretari distorsionate privind acest subiect", mai spune INS.

foto: guraialomitei.com

Primarul Brasovului, George Scripcaru, audiat la DNA... Peste 330.000 de romani isi serbeaza onomastica de Sfantul Dimitrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x