Antena Căutare

Update / Incidente la Cotroceni: Sindicalistii au fortat gardurile de protectie

Incidente la mitingul organizat vineri in fata Palatului Cotroceni. Sindicalistii care s-au adunat sa protesteze fata de masurile de austeritate au daramat gardurile de protectie, incercand sa se apropie de sediul institutiei prezidentiale. Zeci de jandarmi au intervenit pentru a-i impiedica pe oameni sa intre in Palatul Cotroceni. Sindicalistii au iesit din nou in strada pentru a protesta fata de masurile de austeritate ale Guvernului. Aproximativ 4.000 de oameni sunt asteptati la un miting organizat in fata Palatului Cotroceni. Sindicalistii ii cer presedintelui Traian Basescu sa refuze promulgarea Legii care taie pensiile si salariile bugetarilor, in cazul in care verdictul judecatorilor de la Curtea Constitutionala este unul favorabil masurilor de austeritate.

Sindicalistii au iesit din nou in strada pentru a protesta fata de masurile de austeritate ale Guvernului. Aproximativ 4.000 de oameni sunt asteptati la un miting organizat in fata Palatului Cotroceni. Sindicalistii ii cer presedintelui Traian Basescu sa refuze promulgarea Legii care taie pensiile si salariile bugetarilor, in cazul in care verdictul judecatorilor de la Curtea Constitutionala este unul favorabil masurilor de austeritate.

Protestul a inceput cu putin timp inainte de ora 9:00, ora la care judecatorii Curtii Constitutionale s-au reunit din nou pentru a analiza contestatiile depuse pe marginea celor doua legi de austeritate. Acestia au amanat, joi, luarea unei decizii, dupa o sedinta care a durat aproape sase ore.


Daca magistratii admit contestatiile, proiectele de lege vor fi trimise Parlamentului pentru a fi puse in concordanta cu Legea Fundamentala. Daca va fi respinsa contestatia, taierile de venituri vor intra in vigoare imediat dupa ce presedintele Traian Basescu va promulga legile.

Restrictii in trafic!

Din cauza mitingului, in zona Administratiei Prezidentiale exista cateva restrictii de circulatie. Astfel, intre orele 8:00 si 11:30, nu se circula pe o portiune a Bulevardului Geniului din Capitala, de la intersectia cu Bulevardul Iuliu Maniu pana la Soseaua Panduri.

Evacuati din calea apelor... Cod GALBEN si PORTOCALIU de ploi. Vezi zonele afectate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x