Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

UPDATE: Norma de hrana a politistilor, redusa cu 550 lei doar in iunie

Taierile salariale in randul politistilor au inceput deja. Oamenii legii primesc mai putini bani, ca urmare a reducerii normei de hrana. In functie de salariu, politistii pierd si cateva sute de lei lunar, informeaza Antena3.

UPDATE 13.50: Traian Igas a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca politistii isi vor primi salariile integrale, incepand cu luna iulie. Ministrul a precizat ca diminuarea normei de hrana a politistilor se aplica numai pe luna iunie si ca diferenta se va recupera in cel de-al treilea trimestru

Norma de hrana a fost redusa de la 700 de lei la 150 de lei. Taierea a fost decisa prin ordin al ministrului Traian Igas. O mare parte din angajatii MAI pierd in jur de 500 de lei din venituri, lunar un angajat urmand sa primeasca maximum 1.200 de lei.


In urma cu doua zile, ministrul Igas a declarat ca, in cazul in care disponibilizarile in MAI nu vor fi realizate, politistii isi vor primi salariile reduse cu 30% in decembrie. Camera Deputatilor a respins martea trecuta proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI.

Sindicalistii sustin ca politistii ameninta ca ar putea inceta lucrul din cauza ordinului. Liderul Pro Lex, Vasile, Lincu, a declarat ca s-a interesat la Ministerul Administratiei si Internelor in legatura cu aceasta masura si i s-a comunicat ca masura a fost luata pentru ca nu sunt fonduri pentru plata integrala a acestor venituri.

El a precizat ca un salariu de excelenta inseamna 50% din venitul salarial si este acordat pentru cinci la suta din personal, 90% dintre cei care-l incaseaza fiind sefi.

Vasile Lincu a mai spus ca salariul de merit reprezinta 20 la suta din salariu si este platit pentru 30 la suta din efectiv.

Camera Deputatilor a respins martea trecuta proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI.

foto:
Recomandari