Antena Căutare

Secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor, George Costin, retinut pentru 24 de ore.A fost demis din functie de premier

Secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor, George Costin, a fost retinut de DNA, in cazul unor acuzatii privind infractiunea de luare de mita. Costin s-ar afla in spatele unei retele de traficare de certificate de revolutionari, conform Antena3.

UPDATE 2 George Costin a fost demis din functie. Prim-ministrul Mihai-Razvan Ungureanu a semnat luni decizia de eliberare din functia de secretar de stat, la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, a lui George Costin, se arata intr-un comunicat al Guvernului.


UPDATE 1 George Costin a fost retinut de DNA, relateaza Mediafax. Procurorii pitesteni au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele lui George Costin pentru fapte de coruptie, surse judiciare sustinand ca acesta ar fi suspectat de organizarea unei retele de traficare a certificatelor de revolutionar si de luare de mita.


Potrivit unor surse judiciare, Costin ar fi suspectat de luare de mita. In acest dosar, au fost facute cercetari de aproximatriv un an, dupa ce la sediul Asociatiei "Decembrie 1989 Metrou" din Bucuresti a fost gasita o suma de bani pe care Costin ar fi primit-o ca mita.


In paralel cu adierea lui George Costin, are loc o perchezitie la sediul Asociatiei revolutionarilor din municipiul Campulung Muscel.

Deputatul Niculae Mircovici, membru in Comisia parlamentara a revolutionarilor din Decembrie 1989, a declarat luni ca George Costin va fi destituit in cursul zilei sau cel mai tarziu marti, iar in locul sau va fi numita alta persoana.

"Pe problema care face obiectul acestei conferinte de presa (amendamentele facute de George Costin la Legea 341/2004 - n.r.) am solicitat, in prima faza, si dupa aceea am fost destul de ferm in a lamuri o problema legata de acest secretariat de stat pentru problemele revolutionarilor si domnul prim-ministru, presedintele PDL si secretarul general al PDL mi-au spus ca urmeaza sa fie destituit domnul George Costin din functia de secretar de stat", a spus Mircovici.

El a sustinut ca demiterea va fi decisa probabil in cursul zilei de luni, urmand ca marti, cel tarziu, sa fie numit un nou secretar de stat.

"Probabil ca se va tine cont si de punctul de vedere al organizatiilor de revolutionari. Eu as fi fericit daca ar fi cineva din Timis, cineva care nu poate fi sub nicio forma contestat, asa cum, din pacate, este contestat domnul secretar de stat George Costin", a aratat deputatul, citat de Mediafax.

George Costin este audiat la aceasta ora la DNA Pitesti.

foto: Intact Images

Afaceristul argesean Catalin Spataru, dat in consemn la frontiera... Vremea se raceste in toata tara. Vezi prognoza meteo pana joi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x