Căutare Live

Vacanță după examen? NU! O elevă din Zalău a decis să-și petreacă vara oferind meditații GRATUITE celor care au picat BACUL

Denisa Ligia Matei, o absolventă a Colegiului Național "Silvania" din Zalău ce a promovat în acest an examenul de Bacalaureat cu una din cele mai mari note din județ, își oferă, gratuit, sprijinul pentru cei care nu au reușit să obțină note de trecere la acest important examen.

Facebook

Denisa Ligia Matei, o absolventă a Colegiului Național "Silvania" din Zalău ce a promovat în acest an examenul de Bacalaureat cu una din cele mai mari note din județ, își oferă, gratuit, sprijinul pentru cei care nu au reușit să obțină note de trecere la acest important examen, relatează Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, tânăra, cea fost până de curând președintele Consiliului Județean al Elevilor Sălaj, îi îndeamnă și pe alți colegi de-ai ei să se alăture acestei inițiative.

"Și nu. Nu vreau să "ofer meditații pentru cei care au picat". Vreau să îi ajut să fie pregătiți pentru promovarea BAC-ului. M-ar bucura extrem de mult să mi se alăture și alți "fericiți", care au avut inspirația necesară să reușească săptămânile trecute, să îi putem motiva și pe ceilalți colegi de-ai noștri. :) Cred mult în "peer education". Aștept cu drag să fiu contactată și să ne apucăm de treabă!", susține eleva

Denisa Matei a precizat, pentru AGERPRES, că totul a pornit de la cunoștință de familie, care nu și-a luat Bacalaureatul, pentru ca mai apoi să constate că rezultatele înregistrate în județ în prima sesiune din acest an a examenului nu sunt foarte bune.

"Toată idee a a pornit de la un lucru destul de banal, venit din familie. Mama îmi povestea de o prietenă de familie, care a luat note foarte mari la Biologie și la Limba română și la Matematică a picat. A terminat și ea la specializarea Științele Naturii, ca și mine și atunci m-am gândit că aș putea să o ajut. Nu a acceptat din prima dar până la urmă a înțeles că nu e nimic rușinos în a-și oferi cineva sprijinul, în folosul tău, până la urmă. Și atunci, am avut curiozitatea să văd, la noi în județ, câți colegi au picat. Puțin dezamăgită de ce am văzut, am făcut acea postare, pentru că mi-am dat seama că noi, cei mulți, care am luat Bacalaureatul, putem să-i ajutăm într-o anumită măsură și pe ceilalți colegi ai noștri", a declarat, pentru AGERPRES, Denisa.

Inițiativa Denisei nu a rămas fără ecou, părerea ei despre bacalaureat confirmată de o solicitare de sprijin venită din partea unui absolvent al unei promoții din anii precedenți, care a simțit "pe pielea lui" importanța "diplomei" în găsirea unui loc de muncă.

"Spre fericirea mea, am văzut că mi-au răspuns și alți colegi de-ai mei, de la alte specializări, că ar fi dispuși să ajute și patru absolvenți m-au contactat, până ieri, că au nevoie de ajutor. Unul dintre ei a terminat în 2012 și a picat examenul de la finalul clasei a XII-a, a făcut o școală postliceală și a spus că, din păcate, nu-l angajează nimeni, pentru că nu are Bacalaureatul. Vrea să se înscrie încă o dată și a fost așa, o bucurie super, super frumoasă ieri, să văd asta. Inclusiv un profesor de matematică a spus să vrea să ne ajute, tot în ideea de voluntar, pentru că unii nu-și permit să facă meditații pe bani", a subliniat, pentru AGERPRES, Denisa.

Fosta elevă a Colegiului Național "Silvania" a promovat examenul cu media 9,75, în primele 15 din județ.

Călătorești în Grecia? Avertisment MAE pentru toți românii... Scandal de proporții în cadrul Bisericii Ortodoxe Române! Preoții refuză să-l mai pomenească în timpul Liturghiei...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri