Antena Căutare

Toată România e în alertă! Val de epidemii în rândul copiilor. Cum pot fi feriți

Unităţile de primiri urgenţe de la mai multe spitale nu mai fac faţă valului uriaş de copii bolnavi. Vin cu viroze respiratorii şi digestive, răceli sau otite. Părinţii îşi pierd răbdarea, iar medicii sunt depăşiţi de situaţie. Într-un mare spital din Bucureşti lucrau astăzi, la urgenţe, doar şase medici.

Unităţile de primiri urgenţe de la mai multe spitale nu mai fac faţă valului uriaş de copii bolnavi. Vin cu viroze respiratorii şi digestive, răceli sau otite. Părinţii îşi pierd răbdarea, iar medicii sunt depăşiţi de situaţie.

Într-un mare spital din Bucureşti lucrau astăzi, la urgenţe, doar şase medici. La Spitalul Grigore Alexandrescu, într-o zi normală, medicii preiau 300 de pacienţi. Însă, în miezul zilei se prezentaseră deja aproape 500.

Pe bănci nu mai e loc pentru toţi. Cei mici se simt rău şi pe măsură ce timpul trece părinţii lor îşi pierd răbdarea. Din când în când, un medic iese să-i liniştească.

Medicii ridică din umeri. Spun că mai mult de atat nu pot face. În funcţie de caz, trec între 40 şi 90 de minute de aşteptare chinuitoare.

Medicii vorbesc despre un val de cazuri de infecţii respiratorii şi digestive.

"Acum, în toamnă, au crescut un pic infecţiile de căi respiratorii superioare.ca număr şi ca frecvenţă. Este abundenţa asta de enteroviroze atât la copil, cât şi la adult, parcă sunt mai frecvente decât în anii trecuţi", explică un medic pediatru.

Specialiştii recomandă o alimentaţie echilibrată, bogată în proteine şi vitamine, pentru ca organismul să poată lupta împotriva afecţiunilor sezonului rece.

Ai centrală de apartament de mai mulți ani? Vei plăti bani în plus în această iarnă... Situaţie fără precedent în România! Funcţionarea serviciului 112 a ajuns să fie pusă în pericol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x