Antena Căutare

Veste uriașă pentru români! Cei sancționați de poliţie au mai mult timp pentru plata la jumătate a amenzilor

Românii amendaţi de poliţie ar putea avea la dispoziţie mai mult timp pentru a plăti jumătate din valoarea sancţiunilor. În prezent, termenul este de doar 48 de ore.

Românii amendaţi de poliţie ar putea avea la dispoziţie mai mult timp pentru a plăti jumătate din valoarea sancţiunilor. În prezent, termenul este de doar 48 de ore.

Este vorba de un proiect legislativ iniţiat de 50 de parlamentari ai PSD şi unul al PMP. În el se specifică negru pe alb ca românii care primesc amenzi din partea poliţiei să le poată plăti la jumătate în termen de 15 zile.

Este vorba despre toate amenzile, nu doar cele de la regimul circulaţiei. Sunt incluse şi amenzile pentru deranjarea liniştii publice sau cele pentru aruncarea gunoaielor pe spaţiile verzi, spre exemplu.

Proiectul spune şi că acest termen de 15 zile până la care se poate achita la jumătate amenda trebuie menţionat în mod expres de către agentul de poliţie în procesul-verbal de contravenţie. Prin aceasta masura, alesii spera sa creasca numarul celor care isi platesc sanctiunile benevol.

Proiectul va fi supus dezbaterii publice si apoi va ajunge la vot in Parlament.

Scene șocante in traficul din Capitală! Un profesor de religie a dat cu mașina peste un elev, după un schimb de replici ... Primele cireşe, la un preţ ce-ţi taie pofta. Cât costă, anul acesta, un kilogram în piețe sau supermarketuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x