- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Lemnele de foc sunt un element esențial în gospodăriile românilor care se încălzesc la sobă sau la centrala cu lemne. Meteorologii nu vin deloc cu vești bune pentru ei în această iarnă.
Citește și: Românii primesc ajutor de încălzire pentru această iarnă. Cât valorează și cine îl primește
Vești proaste pentru români în această iarnă. Cât vor plăti pentru căldură cei care se încălzesc cu lemne
Aproximativ 3,5 milioane de români folosesc încă soba sau centrala cu lemne, potrivit unei surse. Aceștia se bazează pe lemnele de foc pentru a-și asigura căldura pe timpul iernii.
Însă prețul lemnelor de foc este în continuă creștere, iar meteorologii anunță o iarnă grea. Oamenii sunt puși în fața unei cheltuieli majore la final de an.
În Bistrița, Maramureș și Harghita, metrul cub de lemne costă între 350 de lei și 400 de lei. Astfel că, pentru o iarnă întreagă, oamenii ar putea plăti până la 4.000 de lei pentru a se încălzi.
În Teleorman, Ilfov și Giurgiu, prețul lemnelor de foc este chiar mai mare. Pentru un metru cub de lemne, oamenii plătesc între 500 și 700 de lei. Ceea ce înseamnă că, pe întreaga durată a iernii, aceștia ar plăti până la 5.000 de lei pentru căldură.
Citește și: (P) Termofocare: Soluția ideală pentru încălzirea locuințelor moderne
În zona de nord, metrul cub costă în jur de 400 de lei, iar cei care și-ar achiziționa lemnele de foc de la Ocolul Silvic și le-ar ridica de acolo ar plăti chiar mai puțin.
Nici pentru românii care se încălzesc cu centrală pe gaze nu o să fie o iarnă prea ușoară. Potrivit unor calcule realizate de Asociația Energia Inteligentă, încălzirea unui apartament cu două camere ar putea ajunge chiar și la 900 de lei pe lună.
Se anunță o iarnă destul de grea, iar prețurile cresc din ce în ce mai mult de la an la an. În ceea ce privește sistemul centralizat, suma ar putea ajunge la 550 de lei pe lună.
Rabla Plus 2024: AFM a aprobat noi dosare de finanțare în valoare de aproximativ 1 milion de lei... Ce salariu are un șofer de tir străin care lucrează în România. Pe lângă cazare, acesta spune că „este dublu ca în Filip...