Antena Căutare

Vești proaste pentru români în această iarnă. Cât vor plăti pentru căldură cei care se încălzesc cu lemne

Problema lemnelor de foc nu este una noua pentru românii care se încălzesc astfel. Și în această iarnă va fi dificil. Iată ce se preconizează.

Galerie
Se anunță o iarnă scumpă | Shutterstock, ProfiMedia

Lemnele de foc sunt un element esențial în gospodăriile românilor care se încălzesc la sobă sau la centrala cu lemne. Meteorologii nu vin deloc cu vești bune pentru ei în această iarnă.

Citește și: Românii primesc ajutor de încălzire pentru această iarnă. Cât valorează și cine îl primește

Vești proaste pentru români în această iarnă. Cât vor plăti pentru căldură cei care se încălzesc cu lemne

Aproximativ 3,5 milioane de români folosesc încă soba sau centrala cu lemne, potrivit unei surse. Aceștia se bazează pe lemnele de foc pentru a-și asigura căldura pe timpul iernii.

Articolul continuă după reclamă

Însă prețul lemnelor de foc este în continuă creștere, iar meteorologii anunță o iarnă grea. Oamenii sunt puși în fața unei cheltuieli majore la final de an.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna octombrie 2024. Actualizările făcute de ANM. Când vor fi din nou temperaturi ridicate în România

În Bistrița, Maramureș și Harghita, metrul cub de lemne costă între 350 de lei și 400 de lei. Astfel că, pentru o iarnă întreagă, oamenii ar putea plăti până la 4.000 de lei pentru a se încălzi.

Citește și: Oferă lemnului un tratament durabil de extra protecţie împotriva acţiunii factorilor de mediu şi radiaţiilor UV

În Teleorman, Ilfov și Giurgiu, prețul lemnelor de foc este chiar mai mare. Pentru un metru cub de lemne, oamenii plătesc între 500 și 700 de lei. Ceea ce înseamnă că, pe întreaga durată a iernii, aceștia ar plăti până la 5.000 de lei pentru căldură.

Citește și: (P) Termofocare: Soluția ideală pentru încălzirea locuințelor moderne

În zona de nord, metrul cub costă în jur de 400 de lei, iar cei care și-ar achiziționa lemnele de foc de la Ocolul Silvic și le-ar ridica de acolo ar plăti chiar mai puțin.

Citește și: Descoperirea uluitoare pe care au făcut-o niște tăietori de lemne în interiorul unui copac. Ce este „creatura” pe care au găsit-o

Nici pentru românii care se încălzesc cu centrală pe gaze nu o să fie o iarnă prea ușoară. Potrivit unor calcule realizate de Asociația Energia Inteligentă, încălzirea unui apartament cu două camere ar putea ajunge chiar și la 900 de lei pe lună.

Citește și: Un bărbat a cumpărat un dulap vechi de lemn, însă nu i-a venit să creadă ce a putut să îi ceară vânzătorul după

Se anunță o iarnă destul de grea, iar prețurile cresc din ce în ce mai mult de la an la an. În ceea ce privește sistemul centralizat, suma ar putea ajunge la 550 de lei pe lună.

Rabla Plus 2024: AFM a aprobat noi dosare de finanțare în valoare de aproximativ 1 milion de lei... Ce salariu are un șofer de tir străin care lucrează în România. Pe lângă cazare, acesta spune că „este dublu ca în Filip...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 octombrie 2024. Adrian a pierdut toți banii
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 octombrie 2024. Adrian a pierdut toți banii Joi, 24.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x