Antena Căutare

Victor Ponta: Romania nu poate sa ratifice ACTA in momentul de fata

Victor Ponta a anuntat miercuri la conferinta RoNewMedia ca Romania nu va ratifica ACTA, cel putin nu in forma in care acordul este redactat in acest moment.

"Din punctul meu de vedere, Romania nu poate sa ratifice un acord precum ACTA, decat atunci cand acesta va garanta drepturile private ale romanilor", a spus Ponta.

Premierul a asigurat din nou miercuri ca Tratatul ACTA nu va fi ratificat pana cand Parlamentul European nu va adopta modificari care sa impiedice afectarea drepturilor la viata privata, dupa ce si saptamana trecuta daduse asigurari in acest sens.

"Nu-l ratificam pana cand nu vor fi aduse in Parlamentul European modificari care sa asigure, asa cum este corect, protectia drepturilor de proprietate intelectuala, dar nici sa nu atinga drepturile la viata privata. In momentul in care lasi furnizorii de internet sa imi intre in adresa de e-mail, sa imi citeasca mesajele, asa ceva eu unul nu vreau sa mi se intample mie personal si atunci cu atat mai putin sa i se intample oricarui cetatean roman", a incheiat acesta.

Mai multe state europene contesta acordul si au blocat ratificarea lui pana la clarificarea situatiei. Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic si Elvetia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea in sens larg, de la medicamente si piese auto la pirateria pe internet.

Foto: Facebook.com

VIDEO! Avion de un milion de euro pentru SMURD, cumparat din donatiile romanilor... Sinucidere: Un barbat s-a spanzurat la Curtea Suprema...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x