Antena Căutare

VIDEO! Comemorari cu proteste si uitare, la 22 de ani de la Revolutie

S-au scurs 22 de ani de cand revolutia romanilor a fost inabusita in sange de fortele de represiune ale regimului comunist. Comemorarile nu au fost lipsite insa de incidente. La Iasi, revolutionarii au boicotat evenimentele cu un protest iar la Galati, pentru prima oara de la revolutie, flacara de la monumentul eroilor nu s-a aprins.

Intr-un anonimat total, autoritatile locale din Galati, reprezentantii partidele politice si institutiile subordonate Ministerului de Interne au mers si au depus coroane la Monumentul Eroilor.

Au lipsit insa de la manifestari organizatiile de revolutionari si reprezentantii Arhiepiscopiei. La fel cum a lipsit si flacara care ardea la monumentul eroilor.

Comemorarile de la Iasi au fost marcate de proteste ale revolutionarilor. "Rusine" si "tradatorilor" au fost doar o parte din scandarile care s-au auzit.

Si comemorarile de la Bistrita Nasaud au fost marcate de uitare. Odata cu trecerea anilor, multi bistriteni au uitat ce s-a intamplat in urma cu 22 de ani.

Conform cifrelor oficiale, in decembrie 1989, 1104 oameni au murit pentru libertate iar 3321 au fost raniti.

VIDEO! Inghesuiala mare in piete si in magazine... Timis: Incendiu la un camin de batrani. Cinci echipaje de pompieri au intervenit la stingerea flacarilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x