Antena Căutare

VIDEO! Greva spontana la Spitalul Judetean de Urgenta din Neamt

A fost greva spontana de dimineata, la Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra Neamt. Zeci de asistenti medicali, infirmiere si medici au iesit in curtea unitatii, nemultumiti ca nu mai primesc bonuri de masa. Problemele financiare ale spitalului s-au agravat in ultimele luni, iar managerii care au condus institutia nu au reusit sa gaseasca solutii.

Nu le-au mai primit de cateva luni, dar asta e cea mai mica dintre probleme. Oamenii se tem acum ca nu isi vor mai primi nici salariile sau ca vor fi disponibilizati.

Situatia s-a agravat din luna aprilie, cand unitatea a preluat sute de angajati in plus, dupa desfiintarea spitalelor din orasele Bicaz si Roznov. In plus, Ministerul Sanatatii a redus numarul de paturi. Implicit, si finantarea.

Cinci echipe manageriale s-au perindat la conducerea spitalului in ultimii trei ani, dar nici una nu a reusit sa reziste. Si nici sa rezolve problemele. La ultimul concurs pentru posturile de varf nu s-a prezentat nici un candidat. Institutia este acum condusa interimar de un consilier judetean.

Liderii sindicali ameninta. Daca solicitarile lor raman fara raspuns, cadrele medicale vor demisiona in bloc.

VIDEO! Probleme pe sosele din cauza ninsorilor... VIDEO! Astazi, conform traditiei, se taie porcul pentru masa de Craciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x