Antena Căutare

VIDEO! Opt ani de la tragedia de la Mihailesti! Elena si Ionut, nu v-am uitat!

In deflagratia produsa de explozia camionului cu azotat de amoniu si-au pierdut viata 18 persoane. Elena Popescu si Ionut Barbu, corespondentii Antenei 1, s-au aflat printre ele...

E luni, inceput de saptamana ploios. 24 mai 2004. Ora 4.57. Un tir incarcat cu 20 de tone de azotat de amoniu se rastoarna la intrarea in comuna buzoiana Mihailesti. Se da alarma. Doua autospeciale de la unitatea de pompieri din Buzau ajung la fata locului in 20 de minute. Cam in acelasi timp sosesc si corespondentii Antenei 1, Elena si Ionut.

In jurul camionului care arde se strang mai multi sateni. Asezarea nu-i mare, vestea se duce repede si, desi e dimineata, oamenii se aduna sa vada ce si cum.

Ora 5.47. Are loc o prima explozie in cabina camionului. Nimeni nu se sperie prea tare. Pompierii continua sa se lupte cu flacarile, Ionut continua sa traga cadre, Elena sa caute detalii, unii sa ajute, altii doar sa priveasca.

Ora 5.49. A doua explozie pulverizeaza totul in jur. Azotatul de amoniu nu este deloc prietenos. Din contra. Substanta n-are nevoie de o temperatura mare, se topeste la 169,9 grade Celsius. Face parte din clasa comburantilor. Mai exact, substante inflamabile care explodeaza usor la incalzire.

Craterul produs are opt metri diametru si patru adancime. La 200 de metri de deflagratie, suflul sparge geamurile masinilor si indoaie tabla...

18 oameni sunt omorati. Sapte pompieri, sateni, soferul camionului, Elena si Ionut.

Elena. Elena Popescu. 26 de ani. Redactor-sef la ATN Trust Press Buzau si, de doua luni, corespondentul Antenei 1. Iubea muzica, calatoriile si ii placea sa citeasca.

Ionut. Ionut Barbu. 24 de ani. Absolvent de Politehnica, cameramanul care avea sa traga imagini pana in ultima secunda. Aparatul, ravasit de explozie, microfonul si micuta caseta de pe care s-au scos imaginile tragediei sunt, acum, pastrate cu sfintenie.

Pe 29 mai 2004, Procurorul general al Romaniei de atunci, Ilie Botos, declara ca expertii in explozibile au stabilit ca incarcatura de azotat de amoniu explodata la Mihailesti ar fi echivalentul detonarii a sase-opt tone de trotil... Fara comentarii!

Peste ani, cei vinovati erau condamnati la patru ani de inchisoare. La pronuntarea sentintei, in sala de judecata erau prezenti doar fratele si mama Elenei Popescu...



Vezi AICI ce alte evenimente au mai avut loc intr-o zi de 24 mai!

Codul portocaliu de inundatii pe raurile Prahova si Barlad, prelungit. Grindina in Constanta... VIDEO! Vezi primele imagini de la accidentul de tramvai din Pasajul Lujerului!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x