Antena Căutare

VIDEO! Sute de gospodarii, distruse de furtunile puternice

Sute de oameni din cateva localitati din judetele Neamt si Bistrita-Nasaud au petrecut noaptea ingropati in namol, dupa ce furtunile puternice le-au maturat gospodariile.

In satele din comuna Botesti, judetul Neamt, ploaia si grindina au venit in doua rafale extrem de puternice, inundand rapid curtile oamenilor, dar si mai multe terenuri agricole. In unele zone, nivelul apei a depasit un metru si jumatate.

Satul Barticesti a ramas, de asemenea, izolat, dupa ce un rau a iesit din matca si a navalit pe sosea. Patru oameni, doi copii si doi batrani, dintre care unul imobilizat la pat, au fost evacuati din casele lor cu ajutorul pompierilor militari.

In urma potopului, toate fantanile au fost colmatate, iar localnicii au ramas fara apa potabila. Astazi, ISU va asigura in zona resursele necesara de apa, iar cateva comisii vor incerca sa acorde ajutoare familiilor grav afectate de viitura.

Cerul s-a rupt si peste mai multe localitati din judetul Bistrita-Nasaud. Peste doua sute de gospodarii din Caianu Mic si Zagra au fost inundate, iar mai bine de 750 de hectare de teren cultivat au fost distruse.

O ambulanta aflata in misiune a fost oprita in mijlocul soselei. Aluviunile au blocat mai multe drumuri nationale si judetene, asa ca medicilor le-a fost imposibil sa ajunga la interventie.

In judetul Harghita, o descarcare de nori de cateva zeci de minute a inundat mai multe gospodarii si a distrus un pod, in localitatea Porumbeni.

Probleme au fost si in alte judete din tara. In Suceava, cateva zeci de case au ramas fara curent electric, iar in Covasna 80 de gospodarii si peste 500 de hectare de teren agricol, pasuni si fanete au fost inundate.

Hidrologii au emis o avertizare de inundatii pe mai multe rauri din jumatatea de est a tarii, valabila pana in aceasta seara, la ora 20.

COD GALBEN DE PLOI SI VIJELII! Vezi care sunt zonele vizate!... VIDEO! Microbuz scolar implicat in accident: cinci copii au fost raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x