Căutare Live

Echipamente medicale, produse de o Universitate din România, cu imprimante 3D! „Trebuie să asigurăm protecția pentru personalul medical” - VIDEO

O universitate se alătură luptei împotriva coronavirusului, în România. În Galaţi, profesorii de facultate profită de imprimantele 3D din laboratoarele de inginerie pentru a produce viziere pentru medicii din judeţ.

Astfel, echipamentele de protecţie de care medicii au nevoie în lupta cu noul coronavirus se fac acum şi la Universitatea Dunărea de Jos, din Galaţi.

„Realizăm viziere, suporți pentru viziere, în parteneriat cu mai multe firme din oraș care ne asigură ecranul de protecție tăiat pe plottere”, a spus Cătălin Fetecău, profesor universitar, precizând că toate vizierele vor ajunge la medicii din judeţ.

Universitarii nu sunt lăsaţi singuri. Sprijinul primit din partea autorităţilor îi ajută să producă din ce în ce mai multe echipamente.

„La ora asta funcționăm cu 3 imprimante, producem mult mai puțin, în jur de 30-40 pe zi, dar avem susținere din partea consiliului județului care ne va asigura materialele necesare pentru realizarea unui număr foarte mare de viziere, și marți vom primi încă 4 imprimante”, a mai spus profesorul.

Consumabilele pentru confecționarea vizetelor au fost achiziționate cu ajutorul Consiliului Județean Galați, care a finanțat cu 20.000 de lei această inițiativă.

„Vă rog, vă implor! Mi-am zis că dacă s-ar oferi cineva să mă omoare, aș accepta! Nu mi-am spălat părul de două săptămâni. Nu pot!”. O femeie cu COVID-19, mesaj în lacrimi, din spital! VIDEO

„Am făcut un nou parteneriat, pentru producerea de viziere și măști, tocmai pentru că cererea e foarte mare și avem nevoie să asigurăm protecția pentru personalul medical, pentru toate cadrele medicale”, a spus și Costel Fotea, preşedinte Consiliul Judeţean Galaţi.

357 de cadre medicale sunt infectate, în prezent, cu noul coronavirus, în toată ţara. Mulţi medici s-au plâns că au fost lăsaţi să trateze pacienţi fără echipament de protecţie.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Soț și soție dintr-o comună din Buzău şi un vecin al lor, depistați cu coronavirus! Primarul a dezvăluit cum s-au infect...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri