Antena Căutare

Vremea 16 mai. Prognoza meteo anunță când scăpăm de ploi

Vremea din 16 mai va continua in ritmul instabilitații de pana acum. Prognoza meteo anunta ploi și la mijlocul saptamanii, iar din pacate, acestea vor continua in toata țara, cu temperaturi in scadere, potrivit vremea.ro. Iata cand vom scapa de precipitațiile abundente.

Vremea din 16 mai va continua în ritmul instabilității de până acum. Prognoza meteo anunță ploi și la mijlocul săptămânii, iar din păcate, acestea vor continua toata tara. Iată când vom putea scăpa de precipitațiile abundente.

Miercuri instabilitatea atmosferica va fi accentuată în cea mai mare parte a țării. Pe spații extinse în vest, centru și nord vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, iar local cantitățile de apa vor fi mai importante, de până la 20-30 de mm. Izolat va cădea și grindină de dimensiuni mici și medii, iar la începutul averselor își vor face apariția și unele intensificări ale vântului care trecător vor luă aspect de vijelie. În restul țării astfel de fenomene convective se vor semnala doar în mod local, iar în sud-estul extrem numai cu totul izolat. Vântul va suflă moderat în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de deal și de munte rafalele (non-convective) vor atinge 50-60 de km/h. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 14 și 19 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 19-23 de grade în Oltenia și 20-25 de grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu valori ușor mai scăzute așteptate a se înregistra în nordul extrem al Moldovei.

Cum va fi vremea din 16 mai la București

Miercuri se opresc ploile în Capitală, deși cerul se va menține parțial înnorat. Se va însenina însă pe parcursul nopții, dar joi se acutizează posibilitatea averselor. Temperaturile sunt ridicate: maxima zilei: 26°C, iar minima de 11°C. Vântul bate din direcția VNV cu valori între 10 şi 15 km/h. Șanse de precipitații: 10%.

Prognoza meteo pentru 16 mai la munte

Potrivir vremea.ro, la munte va continua să plouă neîntreupt toată săptămâna, iar temperaturile sunt în ușoară scădere. Averse dimineaţă, maxima zilei de 21°C, iar minima de 8°C. Vântul va bate din direcția VSV cu 10 -15 km/h. Ploile și temperaturile în scădere se mențin și pe litoral.

Când scăpăm de ploi

Meteorologii nu ne dau șanse ca săptămâna aceasta să scăpăm de precipitațiile abundente, însoțite de descărcări electrice. Cu toate acestea, se observă o ameliorare sub aspectul restrângerii zonelor afectate de ploaie și al frecvenței. Astfel că, săptămâna viitoare episoadele de ploaie se vor reduce la două sau trei. Vezi si cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii.

sursa harta: vremeaido.ro

Accident CUMPLIT, în urmă cu puțin timp: TREI MORȚI. Un copil se afla în mașină!... Oamenii nu mai au curaj nici măcar să aprindă o lumânare la mormintele celor dragi. Cimitirul dintr-un sat vasluian care...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x