Vremea 9 iunie. Prognoza meteo anunță caniculă și furtuni cu fulgere!

Vremea din 9 iunie respectă regimul termic al săptămânii. Prognoza meteo anunță caniculă, dar și furtuni cu fulgere. 

Vremea din 9 iunie respectă regimul termic al săptămânii. Prognoza meteo anunță caniculă, dar și furtuni cu fulgere. De altfel, anm a emis un nou cod portocaliu de ploi abundente pentru vineri, 8 iunie.

Potrivit vremea.ro, în weekend (și îndeosebi pe parcursul zilei de sâmbătă) vremea va fi foarte caldă, ușor caniculară chiar în sudul țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 27 și 32 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu valori ușor mai scăzute așteptate în nordul Moldovei duminică, dar și ușor mai ridicate în Luncă Dunării sâmbătă.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuată în majoritatea zonelor țării, pe spații extinse urmând să cadă averse de ploaie însoțite de frecvențe descărcări electrice și izolat de grindină de dimensiuni mici și medii. La începutul averselor vor apărea și intensificările de vânt care temporar vor putea luă aspect de vijelie. Cantitățile de apa vor fi în general moderate, local urmând să se acumuleze 15-20 de mm, iar izolat până la 30-40 de mm.

Vremea din 9 iunie la București

Vremea în București se anunță extrem de călduroasă, dar cerul va fi parțial înnorat. Maxima zilei atinge temperatura de 31°C, iar minima nopții de 16°C. Este posibil să se abată averse sau o furtună cu fulgere.

Prognoza meteo din 9 iunie la munte

La munte, ploile însoțite de descărcări electrice vor continua. Maxima zilei este de 29°C, șansele de ploaie sunt de 50%. Cantiatea de precipitații este însemnată, temperaturie minime scad până la 15°C. Vântul bate din direcția E şi este variabil. Ploile vor continua și în a doua zi de weekend.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri