Vremea rea închide şi porturile de la Marea Neagră. Avertismentul autorităţilor

Potrturile de la Marea neagră au fost închise, vineri seară, din cauza vântului puternic. Deocamdată, măsura nu a fost luată şi în Portul Mangalia în care nu sunt programate operaţiui în orele următoare.

Potrturile de la Marea neagră au fost închise, vineri seară, din cauza vântului puternic. Deocamdată, măsura nu a fost luată şi în Portul Mangalia în care nu sunt programate operaţiui în orele următoare.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, vineri seară, au fost suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră.

Decizia a fost luată din cauza vântului puternic.

Deocamdată, măsura nu se aplică şi în Portul Mangalia în care nu sunt programate manevre în orele următoare.

Potrivit meteorologilor, judeţul Constanţa se află, până vineri, la ora 3.00, sub o avertizare cod galben de vânt puternic, cu rafale care pot atinge şi depăşi 65 de kilometri la oră.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare cod portocaliu care va fi valabilă de sâmbătă, de la ora 9.00 şi până duminică, la ora 15.00.

Astfel, în Capitală şi în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea ploile vor fi abundente şi se vor cumula cantităţi de apă importante, în general între 40 şi 60 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse peste 80-90 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări cu viteze care vor depăşi local 60 de kilometri la oră, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă în Dobrogea va fi vânt puternic, cu peste 80 - 90 de kilometri la oră.

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri