Antena Căutare

Vremea - Ro-Alert: Cod portocaliu de inundații pentru 12 județe din România

Vremea - Ro-Alert. Cod portocaliu de inundații pentru 12 județe din România. Află din articolul a1.ro, pentru ce județe au fost emise alertele de inundații, fenomene meteo extreme, viituri și posibile depășiri ale cotelor de apărare

Vremea - Ro-Alert. Cod portocaliu de inundații pentru 12 județe din România. Află din articolul a1.ro, pentru ce județe au fost emise alertele de inundații, fenomene meteo extreme, viituri și posibile depășiri ale cotelor de apărare

Sistemul RO-ALERT este un sistem de siguranță ce permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale.

Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Pentru a difuza un mesaj de avertizare populației, operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie transmisă avertizarea.

VREMEA - RO-ALERT – Cod portocaliu de inundații

Începând de marți, 7 mai ora 14:00 până miercuri, 8 mai ora 06:00, RO-ALERT anunță că vremea va fi severă, cod portocaliu de inundații pentru județele Bistrița-Năsăud, Mureș și Harghita.

Fenomenele meteo ce vor afecta aceste zone includ scurgeri importante de versanți. Torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Aceste fenomene vor avea loc pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare – bazin superior și afluenți (județul Bistrița Năsăud), Târnava Mică – afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Târnăveni, Târnava Mare – afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Sighioșoara (județele Harghita și Mureș).

Avertizare METEO Ro-alert- Cod galben de inundații

Începând de marți, 7 mai ora 14:00 până miercuri, 8 mai ora 06:00, RO-ALERT anunță cod galben de inundații pentru județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Covasna, Galați, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vrancea.

Fenomenele meteu ce vor afecta aceste zone includ scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare. Aceste fenomene vor avea loc pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu și Iza.

Sursă foto: rador.ro

Mama a două fetițe, bătută crunt de iubitul agresiv și amenințată cu moartea! Totul s-a petrecut sub ochii copilelor... Evaluare Naționala clasa a II-a, a-IV-a si a IV-a. Modele de subiecte și ce trebuie să știi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x