Antena Căutare

Vremea se incalzeste in vestul si sudul tarii. Vezi prognoza pe trei zile!

Chiar daca aerul rece a iesit de deasupra tarii noastre, norii si ploile vor impiedica temperaturile sa urce prea mult in nordul, centrul si nord-estul tarii. Aerul cald ajunge insa in Banat si Oltenia, unde mercurul va indica la pranz si 21 de grade.


Astfel, vom avea valori termice maine de la numai 5-6 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei pana la 20-21 de grade in sud-vest. Ploua in nord, centru si est, iar la munte se mentin lapovitele si ninsorile, iar vantul se va simti doar prin sudul tarii si pe crestele montane.

Ziua in Bucuresti incepe cu numai 0 grade, dar amiaza promite totusi o maxima de 14 grade Celsius. Soarele nu reuseste sa cucereasca cerul peste zi decat temporar, iar norii lasa din cand in cand ploi slabe. Presiunea atmosferica scade usor de la 753 mm coloana de mercur, valoare o idee sub cea de referinta, de 760.

Chiar daca vremea se mai incalzeste in Basarabia, norii sunt in continuare activi si lasa ploi mai ales dimineata, dar se mai domolesc spre amiaza cand maximele nu reusesc totusi sa treaca de 8 grade in nord, 10 la Chisinau si 12 in Cahul, in sud.

Vremea nu este deloc potrivita pentru escapade pe munte. Norii stau adunati peste creste si chiar lasa precipitatii insemnate cantitativ, cu acumulari si de peste 15-20 de litri pe metru patrat. Si nu vorbim numai de ploi, ci si de lapovite si chiar de ninsori la altitudini mari. Se incalzeste totusi fata de luni, maximele urmand sa atinga si 9 grade, cum e cazul la Stana de Vale, dar in Carpatii Occidentali peste zi se asteapta ploi in averse, ca in plina vara, insotite de descarcari electrice si chiar grindina. In plus, si vantul se anunta sustinut pe crestele inalte.

Daca marti inca mai sunt regiuni in care e cald, miercuri vremea se raceste in toata tara si maximele vor fi cuprinse intre 4 si cel mult 14 grade. In plus, cerul va fi acoperit de nori grei si va ploua in Moldova si Transilvania, iar dupa amiaza si in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, unde asteptam cantitati de precipitatii si de 25 de litri pe metru patrat. Fulgerele si tunetele vor face parte din peisajul meteo al regiunilor sudestice, unde e posibil sa cada si grindina si doar in vest si nordvest ploile ar putea fi ceva mai putine.

Bucurestenii au parte miercuri de o zi destul de rece, cu 13-14 grade si vant sustinut, iar ploile asteptate maine dupa amiaza vor veni insotite si de descarcari electrice.

La fel de rece se asteapta sa fie si joi, cu maxime de la 6 grade la Miercurea Ciuc la 14 grade in sud-vest, la Turnu Severin. Ploile insa nu vor lipsi din nici o regiune a tarii, iar vantul va fi simtit mai ales in sudvestul tarii si la munte.

In Bucuresti ziua de joi se anunta innorata si cu ploi, iar maxima abia daca va atinge 13 grade, valoare cu 5 grade mai mica decat ar fi normal.

sursa:Jurnalul

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA PE ZONE IN TARA!

Soferul care a accidentat mortal si a ars doi tineri din Neamt a fost prins... Proiect: Pasaj subteran la Piata Romana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x