Antena Căutare

UPDATE! Zapada si viscolul tin drumurile inchise. Bolnavii au suferit ore in sir pana cand salvatorii au putut ajunge la ei

In localitatile izolate din cauza viscolului, bolnavii au suferit ore in sir pana cand salvatorii au putut ajunge la ei. Unii au fost dusi la spital cu elicopterul, altii, au ajuns la ambulante cu senilatele sau chiar purtati pe brate de medici, care au mers pana la ei pe jos, prin viscol, kilometri intregi

Urgia a prins in capcana mii de suflete. Viscolul a izolat sate intregi, iar pe cei bolnavi, i-a condamnat la suferinta. Unii au avut norocul ca ambulantele sa ajunga la ei, dar au ramas din nou blocati, in nametii de pe sosea. Lupta cu zapada e munca de Sisif pentru drumari. In urma lor, vantul o arunca din nou in drum. Din loc in loc, viscolul cladeste ziduri de netrecut. Nici macar senilatele nu razbesc prin ele.

In Buzau, din mijlocul nametilor, salvatorii asteapta la randul lor sa fie salvati. O ambulanta care a incercat sa isi croiasca drum prin zapada, ca sa ajunga la o gravida, trebuie tractata caci nu mai poate inainta. In unele locuri, zapada ajunge la doi metri.

Pentru alti doi pacienti, o gravida in opt luni si un batran cu probleme cardiace, autoritatile au trimis un echipaj medical cu autospeciala senilata. E la fel in toate judetele maturate de viscol. La spitalul din Roman o mama disperata fuge pe holuri cu un prunc in brate. Fetita ei de trei ani si jumatate abia mai respira. In sfirsit, au ajuns la spital, dupa ce paramedicii au strabatut pe jos, un kilometru si nici macar cu o senileta nu au putut ajunge la destinatie.

In Vrancea, alte cazuri dramatice. Un barbat se impacase cu gandul ca se va stinge inainte ca salvatorii sa ajunga la el. Sufera de cancer pulomonar si are nevoie urgenta de ajutor medical. Langa el, in senilata care l-a salvat din inchisoarea de gheata, este o alta femeie, victima unui atac cerebral. Ambii traiesc pentru ca paramedicii au reusit, cu greu, sa treaca peste campiile de zapada.

Acolo unde nu puteau merge nici macar autospecialele cu senile, medicii au mers cu elicopterul. “Zborul a fost in regula, am adus o pacienta, o femeie in varsta de 85 de ani cu atac vascular”, a tinut sa sublinieze Sorin Plesu, pilot la Unitatea Speciala Iasi.Desi femeia este in stare stabila, din cauza varstei, medicii sunt rezervati cu privire la sansele ei de supravietuire.

Zimbri de la Rezervatia Naturala "Dragos Voda", la un pas de libertate... Baia Mare: Barbat ranit pe partia de la Suior in timpul campaniei "O zi pentru siguranta pe partie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x