Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Zeci de amenzi au fost date pentru soferii care au luat la ocazie după tragedia din Caracal

După tragedia din Caracal, polițiștii din toată țara au început o amplă acțiune de verificare a șoferilor care fac taximetrie fără autorizație sau duc oamenii la ocazie. Aceștia au dat zeci de amenzi șoferilor care practicau luatul la ocazie. 

După tragedia din Caracal, polițiștii din toată țara au început o amplă acțiune de verificare a șoferilor care fac taximetrie fără autorizație sau duc oamenii la ocazie. Aceștia au dat zeci de amenzi șoferilor care practicau luatul la ocazie.

Primele amenzi au fost deja aplicate de polițiști în județele Vâlcea și Brașov.

În județul Vâlcea un bărbat de 39 de ani din comuna Păuşeşti Otăsău a fost amendat cu 1.000 de lei, totodată fiindu-i suspendat dreptul de a mai folosi autoturismul timp de şase luni, după ce a fost prins de poliţişti că făcea taximetrie fără a avea autorizaţie în acest sens, au anunţat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost oprit de poliţişti pentru control pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea, în maşină aflându-se în momentul opririi patru persoane, între care şi un copil.

"În data de 6 august, poliţiştii Serviciului Rutier Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control pe Calea lui Traian, Lenin Sud, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din Păuşeşti Otăsău. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta desfăşoară activităţi de taximetrie fără a deţine autorizaţie de taxi, pe ruta Păuşeşti Otăsău - Râmnicu Vâlcea. În momentul opririi, în autoturism se aflau trei adulţi şi un minor", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Sancțiuni aplicate și la Brașov

Poliţiştii au aplicat, în ultimele cinci zile, peste 80 de sancţiuni contravenţionale unor persoane ce au fost depistate efectuând transport rutier public de persoane în mod ilegal, informează un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.

"În perioada 1 august 2019 - 5 august 2019, în cadrul acţiunii pentru depistarea celor ce efectuează transport neautorizat de persoane, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov au depistat zece autovehicule, utilizate de 'piraţi', care efectuau, în mod ilegal, transport de persoane. În această perioadă, cadrele de poliţie au controlat aproximativ 1.030 de autovehicule, fiind constatate trei infracţiuni, dintre care două la regimul rutier şi una de altă natură. Totodată, au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 52 sancţiuni contravenţionale aplicate persoanelor ce au fost depistate efectuând transport rutier public de persoane, în mod ilegal - 25 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 la Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere şi 14 sancţiuni contravenţionale la alte acte normative", a precizat sursa citată.

Sursă: DCNews

Recomandari