- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov au făcut luni patru percheziții în municipiul București și în județele Ilfov și Dâmbovița și au adus la sediul poliției pentru audieri, 39 de cadre didactice.
Cadrele didactice aduse la audieri sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune, într-un dosar în care cadre didactice au cumpărat documente false, care să le ateste participarea la cursuri și simpozioane, în vederea obținerii gradatiilor de merit.
"La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Ilfov, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiului București și în județele Ilfov și Dâmbovița.Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea și au vizat locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals", anunță Poliția.
Persoanele în cauza, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, sunt bănuite că în perioada 2013-2017, ar fi falsificat și vândut mai multe documente, în baza cărora peste 35 de cadre didactice, din cadrul mai multor instituții de învățământ din Județul Ilfov, ar fi beneficiat de gradații de merit.
"Totodată aceste documente ar fi facilitat cumpărătorilor accederea în carieră precum și obținerea de beneficii salariale. Documentele în cauza constau în certificate de participare la simpozioane naționale și internaționale, precum și diplome care atestă cunoștințe dobândite de participanți la diverse cursuri de specialitate", precizează polițiștii.
Conform unor surse, unii dintre profesori și educatori erau din Școală gimnazială nr 3 Buftea și de la Școală nr 1 Ciolpani.
Doi dintre cei implicați în vânzarea diplomelor ar proveni de la o universitate privată, unul de la Școala Gimnazială nr 1 Ciolpani și unul de la Asociația Europeană pentru Promovarea Excelenței în Educație și Cercetare
Noiembrie 2018. Câte mai e până la Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului... Maria Ghiorghiu, o nouă profeție teribilă: ”Urmează o iarnă cumplită. Vom avea multă, multă zăpadă!”...