Antena Căutare

Ziua Îndrăgostiților 2019. Cine a scris cea mai lungă poveste de dragoste din România

Ziua Îndrăgostiților 2019. Cine a scris cea mai lungă poveste de dragoste din România. Află din articolul a1.ro, povestea cuplului care a scris, poate, cea mai lungă poveste de dragoste din istoria României și a familiei Regale a României, deopotrivă

Ziua Îndrăgostiților 2019. Cine a scris cea mai lungă poveste de dragoste din România Galerie
Regele Mihai si Regina Ana | hepta.ro

Ziua Îndrăgostitilor 2019. Cine a scris cea mai lungă poveste de dragoste din România. Află din articolul a1.ro, povestea cuplului care a scris, poate, cea mai lungă poveste de dragoste din istoria României și a familiei Regale a României, deopotrivă

Astăzi sărbătorim ziua iubirii, Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day, fiind ziua în care toate cuplurile își împărtășesc sentimentele. De-a lungul anilor am avut multe exemple de iubire și respect într-un cuplu care îndurat orice furtună și a știut să se bucure și de soare. Una dintre cele mai lungi povești de dragoste din România a fost cea dintre Regele Mihai și Regina Ana. Ei s-au cunoscut în 1948. Apropiații lor susțin că cei doi s-au îndrăgostit la prima vedere.

Ana de Bourbon-Parma l-a cunoscut pe Regele Mihai la Londra, în 1948, la hotelul Claridge’s, la o petrecere organizată după nunta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu locotenentul Philip Mountbatten.

“L-am cunoscut pe Mihai la vărul meu, Jean de Luxemburg, care dădea un dineu la ambasada Luxemburgului de la Londra. Cum nu ieşisem de multă vreme din armată, în loc să fac o reverenţă, am luat poziţie de drepţi şi l-am salutat lovind călcâiele ca un soldat! M-am simţit atât de umilită de mine însămi, încât am ieşit imediat”, afirma Regina într-un interviu acordat TVR în anul 2008.

Regele Mihai s-a îndrăgostit pe loc de aceasta."S-a îndrăgostit de Ana, a fost fermecat de privirea ei pătrunzătoare, de zâmbetul ei încrezător şi de simplitatea ei", relata The Telegraph într-un material publicat în anul 2016. La sfârşitul recepţiei, Regele i-a cerut mâna Principesei, care l-a refuzat. Ai spune că povestea de dragoste dintre cei doi nu a început tocmai cu dreptul.

Cu toate astea, mai târziu, Regele, Regina-Mamă Elena şi Principesa Ana au plecat la Lausanne. Înainte de se întoarce la Bucureşti, Ana i-a spus lui Mihai că acceptă cererea în căsătorie. Pentru ca relaţia celor doi să devină oficială era nevoie de acceptul Executivului.

Dat fiind faptul că în aceea perioadă premierul comunist Petru Groza i-a transmis însă că guvernul “nu şi-ar fi permis cheltuielile necesare unei nunţi”, cei doi s-au căsătorit în exil, la 10 iunie 1948, în Atena.

Din cauza refuzului de la Vatican, nicio ţară nu a dorit să se implice în organizarea nunţii, nici măcar Danemarca, ţara de origine a prinţesei Ana. La ceremonie au participat doar câţiva membri ai familiei de Bourbon Parma. Viitoarea mireasă a fost excomunicată, iar părinţii săi nu au avut voie să participe la eveniment.

În ciuda tuturor piedicilor, Regele Mihai și Regina Ana au reușit să demonstreze că iubirea dăinuiește și respectul în cuplu înrămează acea iubire și îi dă mai multă forță. Astfel, cei doi au sărbătorit nunta de diamant la București, la 60 de ani de la căsătoria lor, în 2017. Povestea de dragoste dintre Regina Ana și Regele Mihai nu este doar una dintre cele mai longevive, ci și una dintre cele mai frumoase din România.

Sursă foto: hepta.ro

O copilă de 13 ani s-a aruncat de la etajul 9 al blocului în care locuia, după o ceartă cu mama ei. Medicii luptă să o s... Bătaie între două eleve de clasa a opta, într-un parc din Constanţa! Motivul pentru care şi-au împărţit pumni şi picioar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x