Directorul SCJU Sibiu, Cornel Benchea, spune că medicii s-au plâns că în unele secţii au ajuns, de la spălătoria spitalului, cearşafuri rupte. Una dintre soluţiile luate în calcul ca să nu mai fie rupte cearşafurile din spital este să se cumpere o maşină nouă de spălat.
"Noi avem în bugetul pe anul acesta o maşină de spălat nouă. Probabil că şi maşina este de vină", a declarat, marţi, directorul SCJU Sibiu, Cornel Benchea.
Potrivit sursei citate, o maşină nouă de spălat, care să cureţe zilnic sute de cearşafuri pentru pacienţii spitalului, ar costa 400.000 de lei.
SCJU Sibiu are peste o mie de paturi. Zilnic, cel puţin 300 de cearşafuri trebuie schimbate pentru pacienţi, mai ales cei internaţi în secţiile de Chirurgie.
La spălătoria SCJU Sibiu lucrează 19 spălătorese, de două schimburi, de dimineaţa până seara, potrivit directorului Cornel Benchea. Cel mai mare spital public al Sibiului a cumpărat, în 2019, 20.000 de metri de pânză, folosiţi de cele patru croitorese ale spitalului ca să coasă cearşafuri pentru pacienţii internaţi. Toată lenjeria de pat folosită în saloanele şi sălile de operaţie ale SCJU Sibiu este cusută la croitoria proprie. Maşina din spălătoria spitalului are o vechime de cel puţin opt ani de zile, potrivit reprezentanţilor spitalului.
Unele surse din spital dau vina pe calitatea pânzei cumpărate la licitaţie, care ar fi de proastă calitate, motiv pentru care s-ar rupe foarte uşor. Spre exemplu, la secţiile de hirurgie un cearşaf care se pune pe patul unui pacient trebuie spălat zilnic, ceea ce duce la ruperea lui dacă pânza nu este dintr-un material mai rezistent.
(sursa: Agerpres)
Raphael Coleman, cunoscut din filmul „Nanny McPhee“, a murit la vârsta de 25 de ani... O familie cu cinci copii trăiește într-un fost grajd: ”Nu am avut niciodată o casă. De șapte ani stăm aici. Iarna e crun...