Antena Căutare

Andrei Pavel: "Ruxandra Dragomir nu agreeaza valorile tenisului romanesc"

Fostul jucator a reactionat dur dupa ce a fost demis din functia de capitan nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei.

Andrei Pavel e in conflict cu Federatia Romana de Tenis dupa ce a fost destituir din postul de capitan nejucator al echipei de Cupa Davis.

Intr-un comuncat de presa, el a atacat-o dur pe Ruxandra Dragomir, cea pe care o acuza de faptul ca nu ii agreeaza pe Ion Tiriac si Ilie Nastase dar si ca ar face jocuri de culise ce afecteaza lotul national.

Iata, mai jos, intreg comunicatul:

"In atentia intregii opinii publice si a iubitorilor tenisului din Romania

In urma hotararii Comitetului Director al Federatiei Romane de Tenis, in special a Ruxandrei Dragomir, de a-mi revoca functia de capitan nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, va supun atentiei contextul demiterii si implicatiile
nefavorabile ale deciziei, care au afectat profund lotul.

Destituirea din functia de capitan al lotului masculin de Cupa Davis a surveni fara o instiintare din partea Federatiei Romane de Tenis. La momentul demiterii am aflat decizia, cu consternare, de la componentii echipei de Cupa Davis abia ulterior am primit un mail din partea Federatiei Romane de Tenis in care sa fiu anuntat ca nu mai ocup pozitia de capitan nejucator al echipei. Contextul revocarii din functie include considerente exclusiv subiective, demiterea in sine prevaland argumente personale sustinute de conducerea federatiei.

In calitate de jucator in meciurile internationale pe echipe mentionez participarea mea timp de 16 ani, perioada in care Romania a fost mentinutä in Grupa Mondiala, in cadrul celor mai bune 16 echipe din lume. Motivatia participarii mele a fost una patriotica, ea stand la baza celor 62 de meciuri jucate si a celor 40 de victorii. In nenumarate randuri am ignorat riscurile prezentate de echipa medicala, jucand accidentat la spate din dorinta de a nu rata sansa pe care Romania o detinea la momentul respectiv. Amintesc aici meciurile cu Canada in 2004, Coreea de Sud in 2006 si Japonia in 2O07, toate jucate in conditia unor accidentari la spate si a unor interventii cu infiltratii. In cadrul acestor meciuri am reusit, impreuna cu echipa sau cu partenerul meu de dublu, Gabriel Trifu, obtinerea a doua, respectiv trei puncte pentru Romania, din cele cinci posibile. Mai mult, in anul 2005, am jucat un sfert de finala istoric in compania Croatieicare in acel an a si castigat Cupa Davis.

In calitate de capitan al lotului national, pozitie pe care am acceptat-o cu mandrie si onoare, am depus toate eforturile in sprijinirea jucatorilor din lot in cadrul turneelor si in jocul pe care il practica, incercand sa aduc echipei experienta mea in cadrul Cupei Davis. Pozitia de capitan nejucator este o continuare a implicarii mele in cadrul echipei nationale si, din aceasta postura, am sustinut evolutia si performantele jucatorilor lotului. La fiecare actiune a echipei si nu numai, am fost alaturi de jucatori sustinand pregatiri separate cu cateva zile inainte de reunirea loturilor si apoi pastrand juniorii in angrenajul lotului mare pentru a le da sansa acumularii de experienta.

Am considerat formarea unui staff solid care sa includa cei mai buni specialisti. Mentionez cooptarea lui Gabriel Trifu, alaturi de care am facut echipa de dublu in cele mai importante meciuri de Cupa Davis, un jucator de exceptie, cu o bogata experienta in antrenorat, activand in America la cea mai mare academie de tenis de acolo, Bolletierri. Am incercat sa aduc langa echipa si mari campioni ca Ion Tiriac si Ilie Nastase, propunere respinsa din start de catre presedinta FRT, Ruxandra Dragomir, care nu agreeaza aceste mari valori
ale tenisului romanesc. Tot noi am fost cei care am propus aducerea juniorilor langa echipa, lucrul pe care l-am facut si cat eram jucator . Pentru fiecare meci disputat in postura de capitan am avut la antrenamentele premergatoare meciului, 2-3 juniori romani pe care i-am selectat impreuna cu Federatia.

Atat Horia Tecau cat si Victor Hanescu se antrenaza cu colaboratorul meu Gabriel Trifu, care urmarea indeaproape activitatea componentilor lotului dar si a unor juniori de perspectiva. Mai mult decat atat, eu am jucat dublu alaturi de Horia si Victor in multe competitii internationale si cunosc indeaproape jocul si posibilitatile lor. Astfel ca noi, echipa de baza, atat eu cat si antrenorul si staff-ul tehnic, am fost inlocuiti de o persoana care in ultimii ani nu a participat la niciun antrenament al jucatorilor.

Concluzionez prin a aduce mentiunea ca demiterea mea s-a produs ca urmare a refuzului meu sau al lui Gabriel Trifu de a accepta jocurile de culise ale Federatiei Romane de Tenis si pe fondul politicii conducerii federatiei, care aduce prejudicii grave lotului national. Actiunile federatiei confirma, in repetate randuri, o politica ce are la baza considerente pur subiective, aflate in contradictie cu performantele echipei de Cupa Davis.

De asemenea vreau sa mentionez ca aceasta scrisoare vine in urma suportului pe care l-am primit de la componentii lotului de Cupa Davis a Romaniei (Horia Tecau, Victor Hanescu, Adrian Ungur, Victor Crivoi si Marius Copil) care m-au sustinut atat in fata federatiei cat si a Ministerului de specialitate si a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Multumesc inca o data jucatorilor care sunt alaturi de mine si m-au facut sa fiu mandru de ei si de pozitia pe care au adoptat-o!

Cu deosebit respect si consideratie,
Andrei PAVEL
Locul 13 ATP (septembrie 2005);
detinator de trei titluri ATP World Tour;
62 de meciuri in Cupa Davis/ 40 victorii

Foto: gsp.ro

Napoli bate pe Inter, Lazio castiga cu Fiorentina. Vezi rezultatele din Italia!... Liverpool a castigat Carling Cup...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x