Antena Căutare

Cupa Mondiala din 2014 va beneficia de asistenta video pe linia portii

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat, intr-un interviu ce va aparea in editia de marti a cotidianului Mundo Deportivo, ca la Cupa Mondiala din 2014, din Brazilia, va fi folosita asistenta video pe linia portii, anunta Mediafax.

"La Cupa Mondiala din 2014 va exista tehnologia necesara pentru evitarea «golurilor fantoma». FIFA dispune de doua sisteme bune, care raspund tuturor solicitarilor: fiabilitate, rapiditate si simplitate in ceea ce priveste utilizarea"


In ultima perioada, s-au inmultit vocile care considera ca tehnologia video trebuie sa-si faca aparitia si in fotbal, numarul fazelor discutabile fiind in crestere.

La ultima editie a Cupei Mondiale, in 2010, in meciul din sferturile de finala dintre Germania si Anglia, Frank Lampard a avut un gol anulat, desi balonul depasise in mod evident linia portii. A fost momentul in care discutiile privind tehnologia video au devenit tot mai intense.

Astfel, in urma intalnirii din 5 martie a International Board (IFAB), organismul FIFA responsabil de regulile jocului, s-a luat decizia ca firmele specializate sa fie invitate sa partcipe la o serie de teste privind tehnologia video, care vor avea loc in perioada septembrie 2011-iunie 2012, un semnal ca aceasta ar putea fi introdusa inca din sezonul 2012-2013.

„In prima faza, din septembrie pana in decembrie 2011, fiecare sistem va fi analizat in baza unor criterii de selectie, atat in conditii de lumina naturala, cat si pe timp de noapte in conditii de lumina artificiala. Printre criteriile impuse se afla indicarea automata a unui gol pe ceasul arbitrului atat prin vibratii, cat si prin semnal vizual", se arata intr-un comunicatal al forului mondial.

Sistemele retinute pentru faza a doua a testelor, programata in perioada martie - iunie 2012, vor fi supuse unor noi verificari, cu simulari de situatii din timpul meciurilor, „in anumite conditii meteorologice si pe anumite tipuri de suprafete de joc". Rezultatele finale vor fi prezentate membrilor International Board in cadrul unei intalniri speciale care va avea loc in iulie 2012.

Londra dubleaza bugetul de securitate al Jocurilor Olimpice din 2012... Boateng: "Tevez ar fi perfect pentru Milan"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x