Antena Căutare

Dejan Savicevici a facut dezvaluiri despre finala Cupei Campionilor din 1991. "Francezii ne-au oferit 500.000 de marci sa pierdem meciul"

Fostul mare jucator al Stelei Rosii Belgrad, Dejan Savicevici, a declarat ca inainte de finala Cupei Campionilor Europeni din 1991, disputata la Bari contra celor de la Olympique Marseille si castigata de sarbi la penalty-uri, 5-3, reprezentanti ai formatiei finantate de Bernard Tapie le-au propus unor jucatori de la Steaua Rosie, printre care si Miodrag Belodedici, 500.000 de marci germane pentru a se lasa invinsi.

"Ne-au oferit mita pentru a pierde meciul de la Bari. Inaintea finalei Cupei Campionilor Europeni, cu Marseille, mie, lui Belodedici si lui Prosinecki ni s-au oferit 500.000 de marci germane pentru ca Steaua Rosie Belgrad sa piarda meciul. Noi, bineinteles ca am refuzat. Nu acesta era nivelul nostru", a declarat Dejan Savicevici, conform b92.net, care a preluat presa franceza.

In acelasi an 1991, Savicevici a fost favorit la "Balonul de Aur", dar in cele din trofeul i-a revenit francezului Jean-Pierre Papin, de la Olympique Marseille. Muntenegreanul a criticat vehement si aceasta decizie. "Trebuia sa castigam si Balonul de Aur. Il meritau Pancev, Belodedici sau Prosinecki. Ce a castigat Papin in acel an? Doar campionatul Frantei. Balonul de Aur este o rusine. A fost, probabil, afacerea lui Tapie, a lui Adidas si a jurnalistilor francezi", a incheiat Savicevici.

In 1991, Steaua Rosie Belgrad a castigat Cupa Campionilor Europeni, fiind a doua formatie din Europa de Est, dupa Steaua Bucuresti, care a intrat in posesia trofeului. A fost o generatie de aur a fotbalului din fosta Iugoslavie, din formatie facand parte jucatori care au facut istorie pentru echipele lor de club si pentru "nationale": Miodrag Belodedici, Vladimir Jugovici, Sinisa Mihailovici, Dejan Savicevici, Robert Prosinecki sau Darko Pancev.

Steaua a castigat Supercupa Romaniei, dupa ce a invins Petrolul Ploiesti cu 3-0... Paul Gascoigne, povestea intunecata! Despre cum se autodistruge o legenda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x