Căutare Live

Dosarul Transferurilor: Gazeta Sporturilor a început ancheta ce a dus la condamnarea celor opt inculpaţi

Totul a plecat de la transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray, când suma declarată a fost de 630.000 de dolari, în timp ce transferul real se făcuse în schimbul a 2,75 milioane de dolari

Totul a plecat de la transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray, când suma declarată a fost de 630.000 de dolari, în timp ce transferul real se făcuse în schimbul a 2,75 milioane de dolari.

Verdict DUR în Dosarul Transferurilor! Toţi cei opt grei ai fotbalului românesc au primit pedepse cu executare

Gazeta Sporturilor a demonstrat că şefii de cluburi sau impresarii declarau sume de transfer mai mici decât cele reale, păstrând banii pentru ei şi plătind un impozit mai mic la stat! Totul s-a "driblat" cu ajutorul unor off-shore-uri din străinătate.

DNA a reacţionat la probele dezvăluite şi a început cercetarea penală, investiaţia contabilizând 800 de transferuri verificate, peste 100 de persoane anchetate şi interogate şi dosare cu peste 20.000 de file.

Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu şi Gică Popescu au fost acuzaţi că au prejudiciat statul, prin transferuri ilegale, cu peste 1,5 milioane de dolari şi o gaură de peste 10 milioane de dolari în bugeul cluburilor din Liga 1.

Procesul a început pe 2 octombrie 2008 şi a durat 4 ani până la prima decizie. După 6 ani şi după 43 de termene, pe 3 aprilie 2012, toţi inculpaţii au fost achitaţi de Tribunalul Bucureşti, dar procurorii DNA au făcut contestaţie la Curtea de Apel.

Curtea a schimbat complet sentinţa, iar pe 12 noiembrie 2012 toţi 8 au fost condamnaţi la ani grei de închisoare cu executare sau suspendare.

Judecătoarele care au dat sentinţa sunt Mădălina Anca Alexandrescu şi Codruţa Strâmb.

Care sunt transferurile făcute de cei opt care i-au adus în faţa instanţei:

Iulian Arhire: transfer de la Oţelul Galaţi la Pohang Steelers (1999). Suma declarată 150.000 de dolari. Suma reală 700.000 de euro. Implicat: Mihai Stoica

Ionel Ganea: transfer de la Gloria Bistriţa la VfB Stuttgart (1999). Suma declarată 600.000 de dolari. Suma reală 2 milioane de euro. Implicat: Ioan Becali.

Cristi Dulca: transfer de la Rapid la Pohang Steelers (1999). Suma declarată 120.000 de dolari. Suma reală 600.000 de dolari. Implicat: George Copos.

Citește și
imagine cu o soacra
Fiindcă soacra era prea băgăcioasă și îi umbla prin lucruri, o tânără s-a „răzbunat” în cel mai neașteptat mod. Ce a făcut
Fiindcă soacra era prea băgăcioasă și îi umbla prin lucruri, o tânără s-a „răzbunat” în cel mai neașteptat mod. Ce a făcut
Colaj cu Bianca Drăgușanu
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce a avut parte de o procedură de topire a acidului din buze: „Nici nu mă așteptam”
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce a avut parte de o procedură de topire a acidului din buze: „Nici nu mă așteptam”
colaj de imagini cu mary crumpton imbracata intr-o bluza portocalie
Ea e femeia cu un soț, un logodnic și doi iubiți. Cum decurge relația și ce spun rudele despre legătura inedită
Ea e femeia cu un soț, un logodnic și doi iubiți. Cum decurge relația și ce spun rudele despre legătura inedită
Mai multe articole

Cosmin Contra: transfer de la Dinamo la Alaves (1999). Suma declarată 800.000 de dolari. Suma reală 1,8 milioane de dolari. Implicaţi: Cristi Borcea şi Ioan Becali.

Bogdan Mara: transfer de la Dinamo la Alaves (2001). Suma declarată 1 milion de dolari. Suma reală 1,2 milioane de dolari. Implicaţi: Cristi Borcea, Ioan Becali.

Paul Codrea: transfer de la Dinamo la Genoa (2001). Suma declarată 70.000 de dolari. Suma reală 2,6 milioane de dolari. Implicaţi: Cristi Borcea, Ioan Becali şi Victor Becali.

Florin Cernat: transfer de la Dinamo la Dinamo Kiev (2001). Suma declarată 600.000 de dolari. Suma reală 1 milion de dolari. Implicaţi: Cristi Borcea, Ioan Becali şi Victor Becali.

Nicolae Mitea: transferat de la Dinamo la Ajax Amsterdam (2003). Suma declarată 0! Suma reală 720.000 de euro. Implicaţi: Cristi Borcea, Ioan Becali şi Victor Becali.

Lucian Sânmărtean: transferat de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos (2003). Suma declarată 300.000 de dolari. Suma reală 600.000 de dolari. Implicaţi: Jean Pădureanu, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu.

Florin Bratu: transferat de la Rapid la Galatasaray (2003). Suma declarată 630.000 de dolari. Suma reală 2,75 milioane de dolari. Implicaţi: George Copos, Ioan Becali şi Gheorghe Popescu.

Adrian Mihalcea: transferat de la Dinamo la Chunam Dragons (2004). Suma declarată 250.000 de dolari. Suma reală 600.000 de dolari. Implicaţi Cristi Borcea şi Ioan Becali.

Dan Alexa: transferat de la Dinamo la Beijing Guoan (2004). Suma declarată 330.000 de dolari. Suma reală 730.000 de dolari. Implicaţi Cristi Borcea, Ioan Becali şi Gheorghe Neţoiu.

sursa: GSP.RO

Un fost sportiv român l-a depăşit pe Messi la capitolul popularitate... Ioan Becali s-a lăudat că e mafiot, iar acum a fost condamnat la închisoare!...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri