Antena Căutare

JO 2012: Opt jucatoare de badminton, excluse din competitie pentru ca au "trantit" meciurile

Federatia Mondiala de Badminton a acuzat si descalificat de la Jocurile Olimpice opt jucatoare pentru nesportivitate, dupa ce patru echipe de dublu au incercat sa "tranteasca" partidele pentru a-si asigura o tragere la sorti mai facila in turneu. "Perechile au fost acuzate ca nu au depus toate eforturile pentru a castiga partidele si ca au actionat de o maniera care dauneaza clar sportului", a spus Federatia intr-un comunicat.

Comitetul Olimpic International a zis ca respecta si sustine decizia Federatiei de Badminton, dar ca nicio sportiva nu va fi exclusa de CIO de la Jocurile Olimpice. "Este inacceptabil. Federatia are scris in regulament ca jucatoarele trebuie sa isi apere corect sansele. Ea este cea cu expertiza, noi o sustinem", a declarat purtatorul de cuvant al CIO, Mark Adams.

Adams a adaugat ca este optiunea Federatiei sa sanctioneze, dar ca nicio jucatoare nu va fi exclusa de catre CIO. Jucatoarele implicate in scandalul de marti sunt campioanele mondiale Wang Xiaoli si Yu Yang din China, Greysia Polii si Meiliana Jauhari din Indonezia si perechile sud-coreene Jung Kyung-eun - Kim Ha-na si Ha Jung-eun - Kim Min Jung.

In meciul dintre sud-coreencele Ha Jung-eun - Kim Min Jung si indoneziencele Meiliana Juahari - Polii Greysia, arbitrul turneului Torsten Berg a venit pe teren pentru a le avertiza pe jucatoare si a parut sa arate un cartonas negru, sinonim cu eliminarea, dar acesta se pare ca a fost anulat.

Delegatia olimpica chineza la Jocurile Olimpice de la Londra a deschis o ancheta in urma acuzatiilor facute de Federatia de Badminton. "Comitetul Olimpic Chinez se opune oricarei atitudini care ar incalca spiritul sportiv si moral", a declarat un purtator de cuvant al forului, care a precizat ca a fost deschisa o ancheta in acest sens.

Jucatoarele din doua meciuri au iesit de pe Wembley Arena in huiduielile publicului dupa ce au servit deliberat in fileu si au trimis mingea in aut. Totul a parut a fi o incercare de manipulare a clasamentului grupelor din primul tur, doua perechi deja calificate dorind sa intalneasca in turul urmator adversare cotate mai slab.

Ca urmare a esecului, Yu si Wang le vor evita in turul urmator pe compatrioatele lor Tian Qing si Zhao Yunlei, care au fost pe locul doi in grupa lor.

Sursa: jo2012.antena3.ro

Antonia, fa caldo! Frumoasa Olimpiadei arunca numai de la piept!... Antena 1 transmite meciurile de pe teren propriu ale echipei nationale din preliminariile CM 2014...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x