Antena Căutare

Neagu: Cel mai important pentru mine la acest Campionat Mondial este să-mi pun în valoare şi mai mult colegele

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a declarat, marţi, după înfrângerea cu Suedia (scor 22-34), că, pentru ea, cel mai important lucru la acest Campionat Mondial este să-şi pună în valoare ”şi mai mult colegele”.

”Am acumulat atâta experienţă încât pot să fac anumite lucruri pe teren şi fără prea multă pregătire. Cred că cel mai important lucru pe care vreau să-l fac la acest Campionat Mondial este să-mi pun în valoare şi mai mult colegele. Vreau să le fac pe ele să fie mult mai bune. Chiar dacă eu nu pot să fiu la cel mai înalt nivel, ele pot fi şi asta o să fac pentru ele”, a spus Neagu, care a fost folosită mai puţin în partida cu Suedia, după ce a acuzat dureri la genunchi.

Neagu este considerată liderul echipei de coechipiere, în teren, dar şi în afara lui.

”Ea este cu noi atât în teren cât şi în afara lui, este liderul nostru. În momentul în care ne spune “<Fetelor, se poate!>, e altceva decât dacă aş spune eu asta. Ne transmite acea energie şi nu ai cum altfel decât să laşi totul în teren, şi ultima picatură de energie, pentru că aşa ne-a spus Cris. E foarte important că e cu noi şi suntem foarte fericite că e aici”, a afirmat pivotul Crina Pintea.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, marţi, de reprezentativa Suediei, cu scorul de 34-22 (14-9), în al doilea meci din grupa principală II, la Campionatul Mondial din Japonia.

Tot marţi au mai avut loc partidele Rusia - Muntenegru, scor 35-28 (17-16) şi Japonia - Spania 31-33 (13-17).

Înaintea ultimei etape, când România joacă cu Japonia (miercuri, ora 11.00), cele două adversare se clasează pe ultimul loc al grupei, ambele cu 0 puncte, în timp ce Rusia este lider (8 puncte),urmată de Spania (7), Suedia (5) şi Muntenegru (4).

Primele două clasate în fiecare grupă principală vor juca apoi, încrucişat, semifinalele, în 13 decembrie, iar tot atunci se vor juca şi meciurile pentru clasarea finală pe locul 5 (între ocupantele locurilor 3 din fiecare grupă principală) şi pe locul 7 (între ocupantele locurilor 4).

Sursa : news.ro

Tomas Ryde, după meciul cu Suedia: Nu am avut nicio şansă. Multe jucătoare din echipa mea sunt foarte obosite... Rezultatele tragerii la sorţi a meciurilor din sferturile Cupei României la handbal masculin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x