Căutare Live

Ce reacție a avut Duckadam după ce a fost lăudat în discursul memorabil al lui Donald Tusk: "Nu am visat vreodată că la un asemenea...''

România marchează preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene într-un cadru extrem de select la Ateneul Român unde s-au aflat peste 800 invitați de seamă.

Reacția emoționantă pe care a avut fostul portar al Stelei, Helmut Duckadam, după ce a fost dat ca exemplu de către Donald Tusk în discursul său memorabil de la Ateneul Român: ,,Nu am visat vreodată că ..."

România marchează preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român, acolo unde s-au aflat peste 800 invitați de seamă.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, prezent la Bucureşti pentru ceremonia de predare către România a preşedinţiei Consiliului UE, a susținut, joi seara, un discurs în faţa oficialităţilor prezente în sala Ateneului Român. Declarațiile sale în limba română au fost aplaudate la scenă deschisă.

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Donald Tusk

România are puterea de a fascina, a spus președintele Consiliului European. În familia mea, prima mașină a fost Dacia 1300 a socrului meu. Întâmplarea face că, astăzi, socrul fiului meu conduce și el o Dacie Duster. Totuși, mai mult decât mașinile românești mă fascinează intelectualii și sportivii români.

Donald Tusk, discurs. În discursul său rostit integral în limba română pe scena Ateneului Român, Tusk şi-a exprimat convingerea că România va face tot posibilul pentru apărarea intereselor Europei.

„Veţi fi gazdele Europei şi sunt convins că veţi acţiona în spiritul proverbului ‘Omul sfinţeşte locul’. Am încredere, de asemenea, că veţi acorda importanţa necesară respectării regulilor”, a subliniat oficialul european.

Știu cât de inteligent și de creativ este poporul român, a mai spus Donald Tusk, trecând în revistă peronalități culturale precum Mircea Eliade, Tristan Tzara, Eugen Ionesco, Emil Cioran.

„Am încredere, de asemenea, că veţi acorda importanţa necesară respectării regulilor. În această lume în transformare rapidă, în care viitorul ne surprinde zi de zi, respectarea regulilor şi ataşamentul faţă de principii vor juca un rol esenţial. După cum spunea Nichita Stănescu într-o frumoasă poezie:

Se apropie viitorul, se aude, se vede

Gândurile pe care le trimit spre el

se-ntorc mai repede ca altădată.

Citește și
o femeie pozand eticheta prinsa de niste haine
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
fată cu mască de protecție împotriva coronavirusului
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole

Şi-mi trec scântei şuierând în viteză

prin suflet, vestindu-l întruna.

În mare măsură, depinde acum de România dacă şi în ce fel Europa va depăşi provocările viitorului”.

Vreau să fac un apel la toţi românii să apere în Europa şi România fundamentele civilizaţiei noastre, libertatea, statul de drept şi Constituţia cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat cele patru lovituri de la 11 metri în 1986, la Sevilla, a declarat Tusk în discursul său.

România preia şefia Consiliului UE. Donald Tusk, despre Nadia Comăneci, Helmut Duckadam și Simona Halep

„Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele. La fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să o apere în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a mai spus Donald Tusk.

Hemut Duckadam a fost profund impresionat de faptul că numele lui a fost menționat în asemenea momente: ,,„Știam că performanță Stelei din finală de la Sevilla contra Barcelonei va rămâne în memoria iubitorilor de fotbal. Dar, nu am visat vreodată, că la un eveniment de asemenea importanță pentru România, precum preluarea președinției Consiliului UE, să fie menționat numele meu.

Sunt mândru că Președintele Consiliului European, dl. Donald Tusk, și-a adus aminte de cea mai mare performanță a fotbalului românesc”, a scris Helmut Duckadam, pe Facebook.

7 MAI 1986. IMPOSIBILUL POSIBIL: Cum a jucat Steaua, în 111 zile, cu FC Barcelona și Real Madrid!!!... J.D. Gibbs a murit la vârsta de 49 de ani, răpus de o boală cruntă...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri