Antena Căutare

Roger Federer a castigat turneul de la Basel

Elvetianul Roger Federer a castigat turneul de la Basel, dupa ce a trecut in finala de japonezul Kei Nishikori cu scorul de 6/1, 6/3. E al doilea trofeu al anului pentru sportivul din Tara Cantoanelor, dupa victoria de la Doha, in prima saptamana a lui 2011.

Pe vremea cand Federer castiga ultimul titlu ATP, Gaddafi se plimba linistit pe strazile din Tripoli, Osama bin Laden zapa plictisit in cazemata din Pakistan si Kate Middleton inca nu se hotarase asupra culorii manusilor pe care le va purta la nunta cu ducele de Cambridge. 11 luni aride au trecut de atunci pentru maestrul elvetian, lumea s-a schimbat, iar el si-a pierdut complet ritmul cuceritor pe care il avea in sezoanele precedente.

De aceea, atunci cand a fost intrebat de argumentele pentru al cincilea trofeu la Basel, Roger a putut invoca unul singur: "Experienta". Coplesitoare in raport cu CV-ul "nota de subsol" al lui Kei Nishikori, dar destul de irelevanta vizavi de forma de moment a japonezului.

In garda dupa victoriile reusite de Nishikori in compania jucatorilor de top 10, Federer si-a negociat atent fiecare mutare. Forehandul lung, ca prins cu ata de racheta, backhandul rezonabil si voleul fluid au facut din primul set o poveste cu un singur erou. Federer a rupt echilibrul din primul game si, dupa doar 20 minute, a oprit tabela la 6-1.

Setul secund a surprins un Nishikori dispus sa incerce orice. A apasat pe propriul serviciu, a venit exasperat la plasa si a alergat cat Xabi Alonso in semifinalele UCL. In ciuda travaliului, nu a avut raspuns in fata sfichiuirilor expediate de elvetian si, cu doua game-uri inainte de final, a cedat psihic. Protejat de prosop, japonezul a rasuflat adanc, a izbucnit in lacrimi si s-a recunoscut invins. O ora si 10 minute pentru un titlu pentru care Federer a muncit multa vreme. Poate prea multa.

5 titluri are Federer la Basel, fiind jucatorul cu cele mai multe succese din istoria turneului.

Sursa: gsp

Foto: Hepta

Goluri pentru Niculaie si Nicolita in Franta. Vezi toate rezultatele... VIDEO! Primele imagini cu Nesu dupa accident...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x